Konami's Tennis

1986 - Imagine Software Ltd.

sport

Spectrum (48k)

A Konami teniszprogramja a jobban sikerültek közé tartozik, bár játszhatóságban a Match Point azért még mindig jobb (itt nem tudjuk annyira pontosan helyezni a labdát.) Természetesen játszhatunk egyedül a gép ellen (ONE PALYER), vagy ketten egymás ellen (TWO PALYERS), de az az egyedülálló lehetőség is adott, hogy kipróbáljuk a páros játék izgalmát (DOUBLES)! A meccs valamennyi játékmódban két nyert szettig tart. Az eredményt a képernyő felső részében látható kijelzőn folyamatosan nyomon követhetjük. Egyjátékos és páros játék módban nincs térfélcsere, mindig az alsó térfélen játszunk. Szervánál a tűzgombot kétszer kell megnyomni: először feldobjuk a labdát, majd elütjük a labdát.
Ha lehetőség van rá, egymás ellen mérkőzzünk, mert bár a játék könnyen irányítható, a gép által irányított ellenfél ritkán hibázik...

Irányítás: A menüben külön-külön beállíthatjuk a két játékos irányítását. KEMPSTON illesztőt, vagy billentyűzetet választhatunk. Mivel a billentyűzet szabadon definiálható SINCLAIR, CURSOR illesztőt is használhatunk.
Az alapértelmezett billentyűzetkiosztás:

 
1. játékos
2. játékos
fel
I
E
le
K
D
balra
J
S
jobbra
L
F
tűz
SPACE
S. SHIFT