1983 - Blaby Computer Games

ügyességi

Spectrum (48k)

A Killer Kong, a pénzbedobós automatán igen népszerűvé vált Donkey Kong, korai, egyszerű Spectrum változata. Célunk természetesen a megvadult óriásgorilla által elrabolt hölgyemény megmentése. Hogy ezt megtegyük, "mindössze" el kell jutni a kisasszonyig, ami viszont már nem lesz egyszerű... A gorilla hordókat dobál felénk, amiket át kell ugorni. A játékmenet némileg eltér a "szabványos" Donkey Kong-tól. Hősünk csak függőlegesen tud ugrani, vagyis a legkisebb árkot sem tudjuk átugorni, kerülni kell! A hordókat viszont némi gyakorlás után a függőleges ugrásokkal is "üzembiztosan" át tudjuk ugorni. Ráadásul hősünk nem bírja a zuhanást, így nem eshetünk le sehonnan! Arra is figyelnünk kell, hogy ahol közvetlenül a fejünk felett plató van, nem tudunk ugorni! (Ezt a készítők ki is használják: ezeken a helyeken meg kell várni, amíg az óriásmajom a hajigálásban egy szusszanásnyi szünetet hagy.) A 2. szinttől kezdve, a képernyő jobb oldalán egy lift segíti közlekedésünket. Mint már említetem emberünk nem bírja a zuhanást, így a liftből igen pontosan kell kiszállni. A beszállás viszont egyszerűbb: a zöld "liftaknába" állva nem esünk le, az érkező lila lift felvesz minket. Sajnálatos módon, ha eltalál egy hordó, elölről kell kezdenünk a szintet (a házikónktól indulunk újra).
Pontot kapunk minden átugrott hordóért. A pályákon láthatunk hamburgereket is, melyeket felvéve szintén pontszámunkat gyarapíthatjuk. Minél gyorsabban teljesítjük feladatunkat, annál több jutalompontot kapunk a szint végén. (Bonuszpontszámunk a játékképernyő felett, középen folyamatosan csökken). Ha sokat hezitálunk, nem kapunk jutalmat.

Az eredeti változathoz hasonlóan a pályatervezők itt sem strapálták túl magukat, a program 5 különböző képernyőt tartalmaz. Emberkénket irányíthatjuk billentyűzettel (5 - balra , 8 - jobbra, 6 - le, 7 - fel, 0 - ugrás), vagy Kempston botkormánnyal. Praktikusabb ez utóbbit választani.

Örökélet: POKE 57985,42