Killer Knight

1984 - Phipps Associates

ügyességi

Spectrum (48k)

A játék egy egyszerű Donkey Kong klón. A történelmi kor, és ennek megfelelően a játék főszereplői viszont mások. Egy gonosz lovag elrabolta kedvesünket, és most várában tartja fogva. Nekünk természetesen be kell jutnunk a várba és kiszabadítani kedvesünket, majd a fináléban a lovagot is le kell győznünk.
Az első szinten feladatunk mindössze annyi, hogy eljussunk kedvesünkhöz, aki mögött viszont a gonosz lovag köveket, gurít felénk. A köveket egy jól ütemezett ugrással magunk mögött tudhatjuk, akárcsak a várfalon látható lyukakat. Ezekbe a lyukakba nem szabad beleesnünk, mert összetörjük magunkat! A játék folyamán fontos szerepet kap a szinteken itt ott található esernyő. Ha egy esernyőt megszerzünk, és véletlenül (vagy készakarva) egy lyukba esünk, az ernyőt kinyitva szépen leereszkedünk.
A második szinten feladatunk ugyanaz, mint az elsőn. Annyival bonyolódik a helyzet, hogy kedvesünkhöz csak egy "ejtőernyős" ugrás segítségével juthatunk el. Itt a lovag már szurkot próbál önteni a nyakunkba. Vigyázzunk, az olajfolton nem tudunk ugorni!
A harmadik szinten máris elértünk küldetésünk bravúros befejezéséhez. Itt a lovaghoz és kedvesünkhöz nem is tudunk eljutni, így ha még akarnánk se tudnánk megküzdeni szemből-szemben a lovaggal. Ehelyett cselhez kell folyamodnunk. A felső emeletet tartó sárga rögzítő pántokat kell átugorva eltüntetnünk! Ha az utolsó is eltűnik, a várfal nem bírja el a lovag súlyát, és a mélybe zuhan.
A játékot nagymértékben nehezíti, az irányítás. Főhősünkkel csak jobbra-balra tudunk mozogni, vagy ugrani. Egy létrához érve hősünk automatikusan felrohan rajta! Ezért ha nem akarunk felmenni az előttünk álló létrán, át kell ugornunk azt! Lefelé csak az esernyők segítségével juthatunk, így a harmadik szinten nagyon kell figyelnünk, nehogy "véletlenül" felmásszunk egy létrán!
A játékot csak billentyűzetről (6 - ugrás balra, 7 - balra, 8 - jobbra, 9 - ugrás balra), vagy Kempston botkormányról játszhatjuk.

Sajnos a program technikailag, grafikailag elég gyengén kivitelezett (már 1984-ben is ennél több kellett a sikerhez!) . Ez még nem is lenne akkora baj, de a felénk guruló köveket, szurkot nagyon pontosan kellene átugornunk. A játék azonban nagyon gyors, így ezt gyakorlatilag lehetetlen kivitelezni... Ez bizony nagyon erősen lerontja a játszhatóságot! Sajnos ezen a problémán még az alábbi örökélet POKE sem segít, hiszen ha elveszítjük egy életünket, legalulról indulunk újra.

Örökélet: POKE 49952,0