1989 - Cult Games

logikai

Forrás:
Spectrum Világ 16. rész

Spectrum (48k)

A logikai játékok kedvelőinek íme egy ötletes program, amivel a "fanatikusok" garantáltan végeláthatatlan időt tölthetnek el. A játék színtere egy 100 négyzetre osztott tábla, a négyzetek különböző színűek. A cél, hogy minden egyes négyzet színét egy előre kijelölt (a képernyő jobb alsó részén jelzett - TARGET) színre változtassuk. Egy négyzet színe akkor változik meg, ha mind a négy szomszédja az előre kijelölt színű.
A négyzetek között a kurzor segítségével vándorolhatunk. Ha valamelyik irányt a tűz gomb megnyomásával aktivizáljuk, akkor a táblának a teljes sora (jobb-bal) vagy oszlopa (fel-le) mozdul el. A képernyőn folyamatosan figyelemmel kísérhetjük az eddig beszínezett négyzetek százalékát (PERCENT), és a pontszámunkat (SCORE), továbbá az adott szint teljesítéséhez még hátralévő időt (TIME), ugyanis a 100 négyzet átszínezését minden szinten adott időn belül kell teljesítenünk.
A játék billentyűzet mellett irányítható Kempston, vagy Sinclair botkormánnyal is. A játékot a 'H' billentyű megnyomásával szüneteltethetjük, ilyenkor az '1' megnyomásával folytathatjuk a játékot, az '5' megnyomásával visszaléphetünk a menübe.
A játék egyszerű, gyorsan megérthető, a grafika megfelelő, kezelését könnyű elsajátítani, a hangok viszont felejthetőek. Mindemellett (az elég rövid időkorlátok miatt) meglehetősen nehéz. Inkább gyors reflexeket (és néha szerencsés reakciókat), mint kifinomult stratégiai érzéket igényel. Az egyes szintek nem jelentenek különösebb változatosságot, rövid távon azonban a játék mindenkinek jó időtöltés nyújt.

Végtelen idő: POKE 25790,0