Joe Blade

1987 - Players Premier

akció, mászkálós

Forrás:
Enterpress 1991./3.

Spectrum (128k)

Enterprise

 

Halló! Itt Sas 203534! Sólyom jelentkezz! - szólalt meg a CB egyik szombat éjjel. Az órádra pillantottál, s láttad, hogy már éjfél is elmúlt. Vajon mi történhetett? Mi az a sürgős ügy, ami miatt kiverték a szemedből az álmot. "Itt Sólyom 425871-es! Vétel!" - mondtad, miközben már a kommandósruhád darabjait kapkodtad magadra. "Sólyom! Azonnal gyere a New York-i CIA központba! Sürgős! Vétel!" - recsegte a rádió, majd mély csend borílotta el a szobát. Gyorsan befejezted az öltözködést, s tíz perc múlva már a repülőtéren voltál. A repülés nagyon kimerített, de nem volt időd ezzel törődni. A CIA és az FBI főnökei fogadtak. Végre elmondták, hogy miért van ez a felhajtás. Nem sokat értettél belőle a melletted rohangáló zöldsapkások miatt. Kezedbe nyomtak egy telexet, melyen a következő állt: "TOP SECRET! Crax Bloodfinger terroristái elrabolták a hat világhatalom államfőit az ENSZ-ben tartott megbeszélés közben. Ezek a következők: G. Bush amerikai, M. Gorbacsov szovjet, T. King angol, F. Mitterand francia, Kohl német ás Kaifu japán államfők. A túszokat a New York-i állami börtönbe hurcolták, melyet előzőleg már elfoglaltak. Az önök feladata a következő: a legjobb emberüket juttassák be a börtönbe, a börtön védelmi bombáit aktivizálják, és szabadítsák ki a hat elnököt. A bent lévő emberüknek 20 perce van a menekülésre az első bomba aktivizálásától számítva Utána a bomba robban. Kérjük a történtek titokban tartását!!!" Ekkor már tudtad, hogy rád esett a választás. Másodpercek alatt felfegyvereztek, majd a börtönhöz vittek. Az utolsó emberi hang amit hallottál a kiképződ torkán szakadt fel: "Sok sikert, Joe!"
Ez az előzménye Col Swimbourne játékának, melyet az (S) billentyű lenyomásával indíthatunk. Az irányítás billentyűzettel illetve joystickkal történhet. A képernyő alsó részén láthatjuk a pontszámunkat (SCORE), energiánkat, a még rendelkezésünkre álló időt (CLOCK), a már megmentett túszokat (HOSTAGES), cellakulcsaink számát (KEYS), valamint a már aktivizált bombák számát (BOMBS).(A bombákat úgy aktivizálhatjuk, hogy az ABCDE betűket ABC sorrendbe állítjuk. Ezt szintén a joystick mozgatásával tehetjük meg.) Találhatunk még itt az életben maradáshoz szükséges ételt (SOME FOOD), ellenséges ruhát (ENEMY UNIFORM), valamint lőszert (AMMUNITION). Ha felvesszük az álruhát nem bántanak az ellenségeink. Az ellenség, ha kimegyünk a szobából és újra vissza megint ott lesz, tehát fontoljuk meg hogy merre megyünk (nincs végtelen lőszerünk!). Ha elfogy a muníciónk alternatív megoldásként megpróbálhatjuk átugorni az ellenséget. Tehát, mint a telexből megtudtuk, a cél a bombák (6 db) aktivizálása, a kormányfők (6 db) kiszabadítása, és ezek után a megmenekülés. A játék izgalmas, igazi profi módon megvalósított akciójáték, melyet a 128 KB-os jó zene, illetve a zenei és más egyéb effektek csak feldobnak. Azt hiszem, jó szórakozást nyújt mindenkinek. S ha még bele is tudjuk élni magunkat...)

Aki ezek után sem tudja teljesíteni a küldetését, az kövesse az FBI megfigyelői által összeállított tervet: balra 1 képernyőt / kulcsot felvenni / le/ balra 1 képet / túszt megmenteni / le / kulcsot magunkhoz venni / balra 1 szobát / fel / balra 3 képernyőt / le / balra 3 képet / bombát aktivizálni /jobbra 3 szobát /fel / jobbra egy képet / le / le / ismét jobbra egy képet / bomba időszerkezetét beállítani / fel / fel / jobbra 1 képet / le / le / ismételten jobbra 1 képet / kulcsot felvenni / jobbra két szobát / le / balra egy szobát / le / kulcsot magunkkal vinni / fel / bombát aktivizálni / jobbra kétszer / túszt kiszabadítani / jobbra 1 szobát / le / le / le / balra 3 képernyőt / fel / jobbra egy szobát / fel / jobbra még egy szobát / kulcsot felvenni / le / túszt kikötözni / fel / balra egy szobát / le / balra ismét egy szobát / le / kétszer balra / fel / fel / jobbra egyszer / kulcsot magunkhoz venni / le / bombát beállítani / fel / balra / le / le / le /jobbra 5 képet / le / kulcsot felvenni / jobbra háromszor / le / balra / túszt kiszabadítani / le / balra 3 képet / bomba időszerkezetét beállítani / fel / balra háromszor / túszt kikötözni / le / jobbra / le / balra 2 szobát / le / jobbra / kulcsot felvenni / jobbra / le / balra / le / kulcsot magunkkal vinni / balra / fel /túszt megszabadítani köteleitől / le / jobbra / fel / jobbra / fel / balra kétszer / fel / balra / le / le / balra / le / balra / bombát aktivizálni / jobbra / fel / jobbra / fel / fel / négyszer balra / fel / fel / jobbra / fel / fel / balra ismét négyszer / fel / jobbra 5 képernyőt / fel / fel / fel / balra 2 szobát / fel / balra 3 képet / fel / jobbra / fel / jobbra / fel / jobbra - és a gép máris gratulál az eredményes akcióhoz, mellyel a harmadik világháború kitörésének veszélye tűnt el. Még annyit, hogy a térképjelölések a betöltés utáni legelső játékot mutatják. Ha újrakezdjük, akkor a különböző tárgyak helyei felcserélődhetnek.

Örökélet: POKE 37797,182; POKE 31845,201

Térkép

Zene (MP3)