2010 - Little Shop of Pixels

ügyességi

Spectrum (48k)

 

Főhősünknek meglehetősen sablonos feladat jutott: össze kell gyűjtene a képernyőn látható összes csillagot. Mindezt azonban egy nemes cél érdekében teszi: ki kell szabadítania egy, a szörnyek által elrabolt hercegnőt. A nagy találkozásra a 30 szinten kerül sor, addig azonban jónéhány akadály fog az utunkba gördülni.
Természetesen a szörnyekkel, robotokkal kerülnünk kell a találkozást. Ha nem tudjuk őket kikerülni, egy jól irányzott lövéssel lebéníthatjuk őket pár másodpercre (ezért pont is jár), ezalatt az idő alatt ártalmatlanok. Bár muníciónk végtelen, nem minden szörny ellen hatásos ez a megoldás, a villogó szörnyeket nem tudjuk lebénítani. Emberkénk bármilyen magasból leeshet, sőt, a képernyő alján lezuhanva felül jelenünk meg. Zuhanás közben irányítani is tudjuk magunkat. A vékonyabb platókon keresztül fel tudunk ugorni, és le is tudunk ereszkedni rajtuk keresztül. A fehér nyársakba viszont nem szabad beleugranunk. A véletlenszerűen megjelenő gyümölcsöket plusz pontokért felvehetjük.
A játék nem különösebben nehéz, némi gyakorlás után jelentősebb sikereket érhetünk el. A legfőbb nehezítés a szoros (30 másodperces) időlimit! Ennek ellenére nagyon jól játszható, izgalmas kalandban lehet részünk. Pár perc nosztalgiázásra tökéletes, a látvány is nagyon szép, változatos.

A játékot egy vagy két játékos játszhatja (felváltva) KEMPSTON, SINCLAIR vagy CURSOR botkormány illesztőkkel. Két játékos üzemmódban kicsit zavaró, hogy nem tudjuk éppen melyik játékos következik.
P - játék szüneteltetése,
Q - kilépés a játékból.

Örökélet: POKE 28159,0; POKE 48477,0
Végtelen idő: POKE 49267,0

Térkép