Galactic Gunners

1987 - Cybexlab Software

akció, lövöldözős

Spectrum (48k)

Hazánkban a teljes ismeretlenségbe burkolózó cseh Cybelab Software csapat játékai nem tartoznak a legjobbak közé, mégis okozhatnak kellemes meglepetést. Ilyen a Galactic Gunners is, ami egy élvezetes űrhajós lövöldözés csipetnyi Scramble beütéssel. Feladatunk, egy formatervezett űrhajóval áttörni az ellenség 10 szintből álló védelmi rendszerén. Természetesen a szintek végén egy nagyobbacska űrhajóval is meg kell küzdenünk. Űrhajónk nem csak rakétákkal van felszerelve, hanem bombákkal is, melyekkel az alattunk elterülő radarállomásokat, rakétákat tudjuk megsemmisíteni. A játék "fizikája" nagyon egyszerű: a bombák függőlegesen lefelé zuhannak. (Bombát szórni a tűz gomb nyomvatartásával tudunk.) Mindenki "nagy örömére", ha űrhajónk megsemmisül, a szint elejétől indulunk újra!
Nem hiányoznak a felvehető extrák sem, melyeket a megsemmisített űrhajók hagynak maguk után. Siessünk a felvételükkel, mert lassan lesüllyednek, és ha a felszínnek ütköznek, megsemmisülnek. Az extrák a szokásosak: tűzgyorsaságunkat növelik, jutalompontot ad, lepucolja a képernyőn látható ellenfeleket, de a leghasznosabb, ha űrhajónk színe rövid időre kékre változik, ezalatt az idő alatt sérthetetlenek vagyunk (kivéve, ha a falnak ütközünk).
A szintek végén egy nagydarab űrhajóval kell megküzdenünk. Ilyenkor a jobb alsó sarokban, az ALIEN kijelző mutatja, hány találatot kell még eszközölni ellenfelünkön. (Nehezebb szinteken egyre "masszívabbak" az ellenfelek.) Persze ő is vadul lövöldözik véletlenszerűen, vagyis előfordulhat, hogy nem is tudjuk kikerülni a sorozatát. Szerencsére ilyenkor csak életünk száma csökken eggyel, de nem kell elölről kezdeni a harcot...
A 10. szint végén megtudjuk, hogy a "történet" a Jet-Man Silly-ben folytatódik. A grafika nem kiemelkedő, de hangulatos (emlékeztet a pénzbedobós játékok hangulatára). Az űrhajók formatervezése a Pirx kapitány kalandjaiban is elmenne. A hangok tipikus 48K-s pittyegés.

Irányítás:
A menüben billentyűzetet (Q, P, Q, A, M), vagy Kempston, Cursor, Sinclair illesztőt választhatunk.
A SPACE megnyomásával szüneteltethetjük a játékot.

Örökélet: POKE 65008,0

Térkép