Galactic Abductors

1983 - Anirog Software

ügyességi, lövöldözős

Spectrum (16k)

Az idegenek megtámadták a naprendszerünket! Első akciójukban egy kisbolygón dolgozó tudósokat akarnak elrabolni, hogy agyukból kinyerjenek minden titkos információt, amire egy Föld elleni invázióhoz szükségük van. Mi egy közeli holdon teljesítünk szolgálatot, mint a védelmi rendszer egyik pilótája. Nekünk kell elhárítani a támadást! A támadó idegenek tesznek pár tiszteletkört a képernyőn, majd felragadnak egy-két tudóst a jobb oldalon látható kisbolygó felszínéről. Mi egy felszíni ágyút irányítunk, célunk az idegenek lelövése, a tudósok megvédelmezése. Az idegenek elég szívósak, két találat kell nekik, hogy lezuhanjanak (az első találattól csak a színük változik meg). Ha közben felragadnak egy tudóst, még megmenthetjük őt, ha eltaláljuk az idegent, aki elragadta (ilyenkor a tudós visszakerül a kisbolygó felszínére). Ha azonban a tudóssal elérik a képernyő bal szélét, búcsút mondhatunk neki.
Mindeközben az idegenek (lila) tojásokat dobálnak a felszínre. A lezuhanó tojások alá értelemszerűen nem tanácsos állni, de ha a talajon széttörnek, egy kicsi idegen kel ki belőlük, aki - igen harcias módon - rögtön megiramodik felénk. Ha elkap, elvész egy életünk. Szintén egy életünkbe kerül, ha mind az öt tudóst elrabolják az idegenek.
A játékot sajnos csak billentyűzettel irányíthatjuk:

Z - balra,
X - jobbra,
V - tűz
Z+V - tüzelés balra
X+V - tüzelés jobbra.
CAPS SHIFT + SPACE - játék megszakítása.

A játék korai megjelenésére "felmentést ad" a szerény grafikai és hangzásbeli kivitelezés szigorú értékelése alól, de sajnos a találatok érzékelésével is komoly gond van, ami erősen rontja a játszhatóságot: A program csak azt veszi találatnak, ha a repülő idegen KÖZEPÉT találjuk el (a szárnyak nem számítanak!), de még így is a lövedékünk néha keresztülszáll rajtuk...

Örökélet: POKE 26176,0; POKE 26789,0; POKE 27861,0