Fox Fights Back

1988 - Image Works

akció

Forrás:
Enterpress 1993/3.

Spectrum (48k)

Enterprise

Segítsetek Vuknak, a kisrókának... lehetne a jelszava a FOX BACK című játéknak. A játékban egy családfenntartási problémákkal küzdő rókaapa szerepébe kell beleélnünk magunkat. A kezdő képernyőn látható lyuk a rókabarlang bejárata, ha odamegyünk hitvesünkhöz, akkor az elküld minket ... ...vadászni, így máris tudjuk a játék lényegét: mindenféle ehetőt (pl.: eper, tojás, méz, stb.) kell gyűjteni, és ha már négy ilyen dologgal rendelkezünk, akkor visszatérni a barlangunkba, ahol eme tevékenységünk jutalma némi pontszám és egy "My Hero" felkiáltás.
Természetesen nem ilyen egyszerű a dolog, mivel egyre messzebbre kell mennünk a táplálék után, és utunkat mindenféle ellenség akadályozza: kutyák (lőfegyverrel felszerelve), tyúkok akik B-52-esnek képzelik magukat, sünök, méhek, csapdák, folyók, stb. amelyek rohamosan fogyasztják energiánkat (amit a bal alsó sarokban lévő rókafej egyre jobban kilógó nyelve jelképez. Az. energiánkat a tyúkok elfogyasztásával, és a barlangokban található fehér nyuszik elfogyasztásával növelhetjük). Szerencsére Vuk óta fejlődött a technika, így mi is fel vagyunk szerelve egy revolverrel, amit később nagyobb hatásfokúra cserélhetünk. Egy gond van csak: mivel a FOS (Fox Operating System) nem rendelkezik a multitasking hasznos tulajdonságával, így csak álló helyzetből lőhetünk. Négyféle fegyver van a játékban. Ha a legerősebb (és a legnehezebb) van nálad, a géppuska, akkor séta közben is tudsz tüzelni.
A program a rendesebbik fajtába tartozik, mert 10 000 pontonként egy új életet kapunk, ebből következik "a hosszú élet titka": ha már csak egy-két életünk maradt, akkor lövöldözzünk a kutyákra, míg össze nem gyűlik 5-6 (ami nem fér ki a képernyőn azt is megjegyzi a program).
Aranyos, szép program, a készítőket talán egy régebbi "állati" játék inspirálta: a Percy the Potty Pigeon.

Végtelen energia: POKE 48071,0

Térkép