Cruising on Broadway

1983 - Solarsoft

ügyességi

Spectrum (16k)

A játék célja, hogy végigmenjünk a pálya minden vonalán a lehető legrövidebb idő alatt. Amerre már elhaladtunk, zöldre színeződik a kezdetbe fehér vonal. Mi a sárga kockát irányítjuk, egyetlen ellenfelünk a véletlenszerűen mozgó piros kocka. Védekezési lehetőség, ha létrehozunk magunk mögött egy rést a vonalon, amin sem mi, sem ellenfelünk nem tud átjutni. Ez a rés persze csak pár másodpercig marad meg, ha eltűnik, újat rakhatunk le. Pontszámot gyorsaságunk és a megtett út függvényében kapunk.
Összesen négy pálya van, ezután ismétlődnek a pályák, először két üldözővel, majd két üldözővel és gyorsabb tempóval. Egyetlen életünket kell beosztani!
Nehezen képzelhető el ennél egyszerűbb játék, és mégis jó! Grafika gyakorlatilag nincs, és hang se sok, mégis jól el lehet szórakozni a játékkal. Egyetlen hátrány talán az irányítás: a kereszteződésben, nehéz az irányváltás (nem tudunk egyszerre két iránybillentyűt nyomni).
Irányítás:

Caps SHIFT, Z - balra,
X, C, V - jobbra,
H, J, K, L, ENTER - fel,
B, N, M, Symbol SHIFT, SPACE - le,
egyéb billentyűvel rést rakhatunk a vonalra.

A menüben az 'I' megnyomásával instrukciókat kérhetünk, az 'S' megnyomása után a pontszámtáblát tekinthetjük meg, a 'P' megnyomásával indíthatjuk a játékot. Érdekes lehetősége a programnak, hogy ha van nyomtatónk, a pontszámtáblát kinyomtatja.

Térkép