City Bomber

1982 - Stephen Smith

ügyességi

Spectrum (16k)

Ki ne játszott volna már a klasszikus bombázó játék valamelyik változatával. A műfaj (állítólagos) megteremtőjét, az Air Attack-ot 1979-ben Peter Calver írta Commodore PET-re. Aligha létezik olyan 8-bites (és akármilyen más) számítógép, amire ne írták volna meg.
Feladatunk repülővel az alattunk elterülő város lebombázása (szó szerint a föld színével egyenlővé tétele...). Repülőnket nem tudjuk irányítani, csak a SPACE billentyű megnyomásával bombát kioldani. A bomba egyenesen esik lefelé, és egy épületet eltalálva véletlenszerűen meghatározott emeletet lebont belőle. Repülőnk balról jobbra haladva mindig lejjebb ereszkedik, így ha nem célzunk pontosan, nekiütközünk egy háznak, ami a játék végét jelenti. Ésszerű stratégia, ha a bombázást a -pontos célzással- a magasabb épületekkel kezdjük. Fontos szabály, hogy a levegőben egyszerre egy bomba lehet! Amíg le nem esik, nem tudunk újabb bombát kioldani. Ha a területet leszállásra alkalmassá tettük (minden épületet eltüntettünk), az 'L' megnyomásával leszállhatunk, és kezdhetjük elölről az egészet, immáron magasabb épületekkel. A játék az ENTER megnyomásával indul.
A játék végeztével -eredményünktől függően- beírhatjuk nevünket a legjobbak közé. A betűk beírása a Z-X és az ENTER segítségével történik.
A program teljes egészében BASIC-ben lett írva, így ha megállítjuk (CAPS SHIFT + SPACE), kilistázhatjuk (K billentyű).