Chopper Mission

1986 - Your Sinclair

ügyességi

Spectrum (48k)

A Your Sinclair kazetta-mellékleteként jelent meg ez az egyszerű játék. Készüljünk a felszállásra! Egy helikoptert irányítva kell - labirintusban lavírozva - a bajbajutott embereket felvennünk. Körülöttünk lézersugarak, zsilipajtók, és egyéb veszedelmek csapkodnak. Helikopterünk egy apró koccanástól is megsemmisül, a falnak sem szabad neki menni (tömören fogalmazva semminek nem mehetünk neki, csak az embereknek). Az elsőt öt képernyőn 5-5 embert kell felvennünk, majd a hatodikon egy vízszintesen mozgó, piros leszállópályára kell leraknunk pontosan (!) a gépet. Ha ez sikerül, 1000 pont jutalmat és egy újabb helikoptert kapunk a kezdeti 7 darabból álló flotta mellé, majd folytatódik a játék újra az első képernyőn, de gyorsabban mozgó akadályokkal.
Annak az esélye, hogy semminek ne ütközzünk neki nulla, hisz a játék nagyon nehéz, ráadásul, ha elveszítjük egy életünket, újra mind az öt ember megjelenik a képernyőn. Minden képernyőt szűkre szabott idő alatt kell teljesíteni! Nem túl logikus, hogy ha lejár az idő, életeink számától függetlenül vége a játéknak, így ha látjuk, hogy kifutunk az időből, inkább menjünk neki a falnak, ugyanis egy helikopterünk elvesztése után újraindul az idő.
A helikopter mozgatása karakteres. Hogy ez előny, vagy hátrány a játék szempontjából, ízlés kérdése, elegánsnak viszont semmiképpen nem nevezhető.

A játékot elvileg csak billentyűzettel irányíthatjuk, viszont azt szabadon definiálhatjuk, így SINCLAIR, CURSOR típusú botkormány illesztővel is játszható. A billentyűzet alapértelmezett kiosztása:
1 - fel, Q - le, 9 - balra, 0 - jobbra,
H - játék szüneteltetése.
Bárhogy is definiáljuk azonban a billentyűzetet, rekord pontszám esetén a névbeírás az 5, 8, 0 billentyűkkel történik.