1997 - Star Group of Prestige

Akció

Spectrum (128k)

A program egy orosz programozó-páros egyetlen játéka, ennek ellenére igen színvonalas munka! Sajnos egyedül nem játszható a gép ellen, viszont két embernek remek szórakozást nyújthat. Egy-egy helikoptert irányíthatunk a játéktéren, feladatunk az ellenfél megsemmisítése. A győztes egy strigulát kap, egy játék 10 győzelem eléréséig tart. A helikopterek géppuskával vannak felszerelve, de nem csak az ellenség lövedékeitől semmisülhet meg helikopterünk, hanem egy nagyobb ütközéstől is (ilyenkor az ellenfél kap strigulát). Ha összeütközik a két helikopter, a gyorsabban haladó robban fel. A program az új helikoptert mindig az ellenféltől távolabbi felső sarokba rakja ki. A célzás egyébként elég körülményes, mert nem vízszintesen tudunk lőni, hanem emelkedés közben kicsit felfelé, süllyedés közben lefelé (a függőleges sebességünktől függően).
A helikopterek üzemanyag nélkül nem mennek, ha elfogy, szintén elveszítjük a fordulót. Tankolni nem lehet, de az üzemanyag bőven elég, több fordulóra is. Ha elveszítjük egy helikopterünket a következőt feltöltve kapjuk. A muníciónk viszont végtelen.
A kivitelezésre nem lehet semmi panasz: a program látványos demóval indul, a játékot 128K-s zene dobja fel. A menüben pedig 50 pálya közül választhatunk, melyiken kívánunk harcolni. A program üzenetei ugyan oroszul vannak, a menü és a játék közbeni kijelzők szerencsére angolok.

Irányítás:
A két játékos egymástól függetlenül választhat billentyűzetet, vagy KEMPSTON, SINCLAIR (port 1-2) illesztőt. A billentyűzet szabadon definiálható, de az alapkiosztás is kézre esik:

1. játékos: E - fel, D - le, S - balra, F - jobbra, A - tűz
2. játékos: I - fel, K - le, J - balra, L - jobbra, H - tűz