1983 - Bug-Byte Software Ltd

Űrhajós, lövöldözős

Spectrum (48k)

A program a klasszikusnak számító Penetrator feldolgozása. Bár a "nagy elődnél" egy évvel fiatalabb, sajnos nem éri el annak színvonalát. Célunk egy bombákkal és lézerágyúval felszerelt úrhajóval behatolni az ellenség bázisára, és ott megsemmisíteni a központi vezérlő-bázist. A ellenség a vezérlő-központot egy alagútrendszer mélyén rejtette el, így csak mi vagyunk képesek e vakmerő feladat végrehajtására.
Űrhajónk végtelen számú bombával van felszerelve, és a lézerfegyver is korlátlanul használható. Igen "népszerű" lehet viszont a vakmerő pilóták körében az a pompás "újítás", hogy űrhajónk üzemanyaga fogyatkozik! Ha elfogy az üzemanyagunk, ugyanúgy elveszítjük egy életünket, mintha a falnak ütköznénk, vagy eltalált volna egy rakéta. Üzemanyagunk pótlására egyetlen mód lehetséges: az alagútban található üzemanyagtartályokat kell megsemmisíteni (a képeken a píros színű tárgy). A "műszerfalon" látható lila sáv jelzi az üzemanyagszintet.
A játék összesen hat nehézségi szintet tartalmaz. A hatodik szint végén az alsó képen látható világoskék vezérlő központot kell megsemmisítenünk. Hatalmas "kiszúrás" a játék készítőjétől, hogy ha űrhajónk felrobban a szint legelejétől (!) próbálkozhatunk újra. Ez nagyon nehézzé teszi a játékot, még örökélettel is...
A menüben a következő lehetőségeink vannak:

  • P - játék indítása
  • R - Rekord-pontszám törlése
  • X - kilépés a játékból
  • K - billentyűzet átdefiniálása (Használható a billentyűzettel párhuzamos Sinclair Interface is)

Örökélet: POKE 31683,0; POKE 31684,0