Cauldron II.
The Pumpkin Strikes Back

1986 -Palace

Akció, mászkálós

Forrás:
Spectrum Világ 5. rész

Spectrum (48k)

Enterprise


 

 

A piac igényeinek megfelelően a PALACE cég 1986-ban megjelentette CAULDRON című programjának II. részét. Most az első részben póruljárt Helloween-tököt irányítjuk, hogy bosszút álljunk a seprűjét visszaszerző boszorkányon. Igazán mélyreható változások nem történtek a játék meséjében az első részhez képest: egy elvarázsolt ingatlanban kell - mindenféle nyaktörő mutatványok során - különféle machinációkat elkövetnünk, hogy a rút főbérlőt (a boszorkányt) megfoszthassuk hatalmától.
Nem is szaporítjuk tovább a szót, vágjunk rögtön a dolgok sűrűjébe. Mint az már bizonyára mindenkinek feltűnt, ez itt balra egy - kissé "stilizált" - térkép, ami a játék folyamán nélkülözhetetlen segítőtársunk lesz, jelölései alapján magyarázzuk el a játék lényegét.
A kastélyban 6 felszerelési tárgyat kell összeszednünk, amelyek a térképen nagy számokkal vannak jelölve:

  1. scissors (olló)
  2. stick (fejsze)
  3. glass (üvegkehely)
  4. crown (korona)
  5. status
  6. book (könyv)

Miközben ezeket szedegetjük, meg kell szereznünk a kastély - egyben boszorkány kartársnő - mágikus erejét eredményező varázstablettákat. Ezekből van néhány (úgy kb. 50) darab, általában a legjobb helyeken elszórva (pl. a tornyok tetején vagy a sárkányok előtt), a térképen sötét ponttal jelöltük őket.
Mászkálásunkat boszorkány kartársnő nem nézi olyan túláradó örömmel: némi konkurenciát, varázslókat (WIZARD) és különböző ízeltlábúakat (INSECT) küld ellenünk. Ezek a térképen 'W' illetve 'I' betűvel vannak jelölve.
Ha felcuccoltuk magunkat a 6 tárggyal és az ÖSSZES varázsporral, fel kell mennünk a boszorkány budoárjába és ott némi fodrászati divatbemutató keretében le kell vágnunk a hajzatát. Ezután már nincs sok dolgunk, csak ide a közelbe megyünk: a legalsó szinten elhelyezett üstbe bele kell dobnunk a boszorkány levágott szőrzetét (mindenesetre érdekes egy leves készül ebben az üstben).

Örökélet POKE: 52974,0
A Multiface-szel készült másolatokhoz a POKE bejuttatását kiváló kiadványunk 3. részében már közöltük. A többieknek kellemes védelemfeltörést kívánunk!

Térkép, Térkép2