Casey Jones

1984 - Blaby Computer Games

ügyességi

Spectrum (48k)

Bizonyára sokan ismerik a klasszikusnak számító Moon Buggy, Moon Alert című játékokat. Egy holdjáróval kell a holdfelszínen lavírozni, miközben csészealjak támadnak ránk. Nos mindenki képzelje el a szituációt, ahogy egy gőzmozdonyra repkedő hamburgerek és repkedő Horace figurák támadnak rá miközben átugrat az eltört sínek felett... Elég bizarr ötlet, de a Blaby Computers (1982-1984 között írtak készítettek egy pár egyszerű, de örökzöld programot) jóvoltából most átélhetjük ezen izgalmakat.
Az első szinten rögtön a hamburgerek szórják ránk a bombákat. A bombákat nem elég kikerülni, de a sínekre elénk hullott bombákat át is kell ugratnunk, akárcsak a síneken lévő gödröket, köveket. A harci mozdonyunk előre és felfelé is lő, így a nagyobb köveket szét is lőhetjük. A grafika hangulatos, az egyre nehezedő szinteken újabb és újabb "rémisztő" ellenfelek támadnak ránk (a második szinten pl. Horace figurák), amik tovább fokozzák a kissé debil hangulatot (ezt most jó értelemben kell érteni...) Életben maradási esélyeinket nagymértékben növeli, hogy miközben a levegőbe emelkedtünk (Elég szép mutatvány egy kb. 24 tonna súlyú, kisebb gőzmozdonytól...), tudunk gyorsítani, fékezni!

Az irányítást nem bonyolították túl a készítők: Z - balra, X - jobbra, L - ugrás, ENTER - lövés. Billentyűzet helyett érdemesebb Kempston illesztőre kötött botkormánnyal próbálkozni, úgy egy kicsit kényelmesebb. A játékot az S megnyomásával indíthatjuk.

Örökélet: POKE 56033,0