Bug-Eyes

1985 - Icon Software Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

Jet Set Williy rajongóknak lehet érdekes csemege ez az aranyos, egyszerű de jó játék.
Betöltés után a képernyő közepén egy scroll lát el minket "hasznos" tanácsokkal. Ha egy darabig nem nyúlunk a billentyűzethez, a gép demo-t mutat. Ha megnyomjuk a SPACE billentyűt, "rendkívül igényesen megrajzolt (?)" menüből kell kiválasztani, hogy a billentyűzetet szeretnénk-e koptatni, vagy Kempston illesztésű botkormányunkat szeretnénk amortizálni. A 'T' vagy 'J' megnyomásával indul a játék.
A képernyő bal felső sarkában megpillanthatjuk szkafanderes főhősünket. Célunk rendkívül egyszerű: az egyre nehezedő akadályokat kikerülve minél mélyebbre ereszkedjünk. Minden lefelé megtett méterért pontot kapunk. Végcélunk egy formatervezett generátor. Az irányítást nem bonyolították túl a programozók, a jobb-bal irányokkal tudunk az adott irányba haladni. (És persze ha nincs alattunk semmi, leesünk.) Ha billentyűzettel játszunk az irányítás a 6-7 billentyűkkel történik. Ellenfeleink meghatározott pályán mozognak, így "nincs más dolgunk", mint a mozgásunk összehangolása az ellenfeleinkkel (tisztára mint a HUNCH BACK)... Persze hogy ez az "összehangolás" minél gyorsabban menjen, megfelelően motiválnak a programozók: a képernyő felső részén az energiánk (ENERGY) rohamosan fogy! Az energiánk minden képernyőn újraindul, de sietnünk kell, a nehezebb képernyőkön már igencsak sietnünk kell... A játék egyébként nagyon nehéz, főleg ha megtudjuk, hogy az első két-három képernyő csak "bemelegítés!"
Az energiánk fölött láthatjuk a pontszámunkat (SCORE), az eddigi rekordot (HIGH), és az életeink számát (LIVE). A 'H' billentyűvel szüneteltethetjük a játékot, az 'S'-el folytathatjuk. A 'P' billentyűvel kiléphetünk a játékból a kezdő-képernyőhöz. A játék grafikája kimondottan "kellemes", de a hangok az a tipikus pityegés.

Térkép