Buck Rogers:
Planet of Zoom

1985 - US Gold Ltd.

űrhajós kövöldözős

Spectrum (48k)

Magyarországon talán nem mond túl sokat a Buck Rogers cím, mely egy 1939-ben készített sci-fi filmet, és az azt követő sorozatot képvisel. A hasoncímű játékban (mely pénzbedobós automatán kezdte pályafutását) egy bizonyos Zoom bolygólyán kell gatyába ráznunk a renitenskedő idegeneket. A játék nehézségi szintekre van bontva, minden nehézségi szint három részből áll:

  • Az első részben a bolygó felszíne felett repülünk űrhajónkkal. Célunk az ellenséges űrhajók lelövése, valamint a kapuk kerülgetése. A pontszámunktól (SCORE) jobbra látható jelek mutatják, még hány ellenséget kell lelőni, kapun áthaladni. A feladatot megadott idő alatt kell teljesítenünk (A hátralévő időnket a TIME feliratú sárga csík mutatja). Ez a rész három "fordulóból" áll: az első fordulóban - bemelegítés gyanánt - csak kapukat kell kerülgetnünk, a második harmadik részben ellenségek is támadnak ránk. A legtöbb gondot a játékban a hátulról érkező űrhajók jelentik, melyek leginkább ott szeretnek berepülni a képbe, ahol épp tartózkodunk! Javasolt a folyamatos mozgás! Űrhajónkkal nemcsak jobbra-balra, hanem le fel is tudunk navigálni, bár ennek sok értelme nincs a programban... Ebben a részben nagyon kell figyelnünk az időre, itt a legszorosabb az időlimit!
  • A második részben elhagyjuk a bolygó felszínét, és az űrben repülve folytatjuk a játékot. Feladatunk ugyanaz mint az első részben, de itt - értelemszerűen - nincsenek kapuk. Ebben a részben az idővel nem lesz gondunk a ránk támadó űrhajók népes tábora miatt...
  • A harmadik részben elérkeztünk az ellenség csatahajójához, melyet egy jól irányzott lövéssel megsemmisíthetünk. Ebbéli próbálkozásunkat meggátolandó a cirkáló rakétákat lő felénk.

Ha megsemmisítettük az ellenséges cirkálót, kezdődik elölről a móka a következő nehézségi szinten.

Örökélet: POKE 63137,183