Bozy-Boa

1983 - CDS Microsystems

ügyességi

Spectrum (16k)

A klasszikus kígyós játék, egyszerű, de jól kezelhető változata. Egy kígyóval kell felfalnunk a játéktéren fellelhető kék békákat. Minden elfogyasztott béka után újabb sárga virágok jelennek meg a játéktéren. Kígyónk szigorúan húsevő, a vegetáriánus koszt megfeküdné a gyomrát! A véletlenszerűen megjelenő egyéb ehető dolgokat viszont jutalompontért megehetjük. Nem szabad sem a virágoknak, sem a falnak, sem saját farkunknak ütközni. Az elfogyasztott falatoktól kígyónk hízik, vagyis egyre hosszabb.
Ha elfogynak a békák, kezdhetjük újra a lakmározást egy nehezebb pályán, ahol több fal van és gyorsul a tempó. (A program csak négyféle pályát tartalmaz, utána újra az első következik.)

A játékot az 1-5 billentyűk valamelyikével indíthatjuk, attól függően, milyen gyors tempót szeretnénk (1 a leglassabb). A program gépi kódban íródott, így az 5 fokozatban kígyónk igencsak turbóba kapcsol...
Az irányítás KEMPSTON illesztővel lehetséges. (A játék végeztével a névbeírás is botkormánnyal történik a HIGH SCORE táblába.)