Box Reloaded

2010 - Beyker Soft

logikai

Spectrum (48k)

 

Az eredeti, 2006-os Box kivitelezése kicsit fapadosnak mondható, a négy évvel később elkészült Reloaded verzió ezt igyekszik kiküszöbölni. A gépi kódban újraírt program elsősorban grafikailag nyújt többet, de más területen is sokat javítottak rajta. A játékszabályok természetesen változatlanok, annyi eltérés van mindössze, hogy néhány teremben mozdíthatatlan falak is nehezítik dolgunkat. A játékmenet azonban változott, ehhez egy nyakatekertebb történet tartozik.
Pancho Tuercas karbantartási vezető egy háztartási termékeket gyártó nagy cég alkalmazásában. A főnöke azt a feladatot bízta rá, hogy a termelés növelése érdekében helyezzen üzembe egy számítógépes központot, ahonnan kezelni lehet a teljes gyártási folyamatot. Ehhez Panchonak meg kell találni a számítógépes rendszer 9 részegységét, amik együtt alkotják az irányítóközpontot. A cégnek hatalmas raktárkapacitása van: a számos egymásból nyíló raktárhelyiségben azonban jelenleg igen nagy a kupleráj. Az egyes alkatrészek a leghátsó raktárhelyiségekben vannak elhelyezve, és mivel valamilyen rejtélyes okból a raktárak között csak egy irányba haladhatunk, Panchonak legalább kilencszer be kell járnia a raktárhelyiségeket, más-más útvonalon. Ez persze lényegesen hosszabb játékidőt eredményez, mint az előző verzió 9 nehézségi szintje. Ez egyébként annyira nem tűnik jó ötletnek... Szerencsére az első termek megoldása eléggé könnyű.
A termek hálózata most is 9 terem (nehézségi szint) hosszú, de nem mindegy, melyik kijáraton keresztül haladunk tovább. Így összesen 45 teremben kell legalább egyszer áthaladnunk, hogy az utolsó, 9. nehézségi szintből (itt már mindegy melyik kijáraton megyünk tovább) bejussunk a leghátsó raktárhelyiségbe, ahol megszerezhetjük a következő alkatrészt. Ezután újra az első teremből indulunk. Sajnos ilyenkor azon termek berendezése is visszaáll eredeti rendetlenségbe, ahol már előtte rendet raktunk. Minden teljesített szint után mutat egy program egy mini-térképet, a termek hálózatáról, könnyítendő a tájékozódást. Az utolsó, kilencedik alkatrész megszerzése után a program gratulál nekünk, teljesítettük a feladatot.

Irányítás:
Billentyűzet ('O' - balra, 'P' - jobbra, 'Q' - fel, 'A' - le, 'R' - szint újraindítása). A billentyűkiosztás szabadon definiálható.

Térkép