2012 - Retroleum

ügyességi

Spectrum (48k)

Egy pattogó bombát (?!) irányítva kell átjutnunk egy atomerőmű 20 biztonsági termén, hogy felrobbantsuk a meghibásodott reaktort. A minimalista háttértörténet arra nem tér ki, miért jobb, ha mi robbantjuk fel a reaktort, mintha magától robbanna fel, de ezen nem érdemes fennakadni egy ügyességi játéknál, főleg, ha ilyen jól sikerült játékról van szó! Igazán szórakoztató, jól irányítható játék sikeredett ebből a pattogós dologból, igaz itt-ott talán túl nehézre sikerült.
A biztonsági termekben a továbbhaladást biztosítandó ajtót csak úgy nyithatjuk ki, ha felvesszük a teremben látható összes kulcsot. Ezt azonban csak meghatározott sorrendben tehetjük fel, csak azt a kulcsot tudjuk felvenni, amely éppen villog! Ha megszereztük az összes kulcsot, az ajtó felnyílik, melyen keresztül távozhatunk a következő terembe. Mindezt meglehetősen szűk időn belül kell megtennünk,a jobb alsó sarokban látható égő gyújtózsinór ugyanis a feladatra fordítható időt jelképezi.
A szobákban az ilyen játékoknál szokásosnak nevezhető berendezési tárgyakat találjuk. A repkedő, mászkáló robotokat természetesen el kell kerülnünk, akárcsak a hegyes karókat és a vizet. És persze vannak nyomunkban leomló platók és alattunk összetörő ládák is. Némi segítséget is találhatunk: a rugós dobbantókra pattanva magasabbat tudunk ugrani, mint önerőnkből. Ritka kincs a homokóra, ami új gyújtózsinórt ad, vagyis plusz időt. Még ennél is ritkább kincs a titkos pályákon megszerezhető jutalom élet.

Irányítás:
Szabadon definiálható billentyűket, vagy KEMPSTON illesztőt választhatunk. Sok billentyűre nem lesz szükség: jobbra-balra irányok és egy tűz gomb. A bomba folyamatosa pattog, viszont ha megnyomjuk a tűz gombot, kisebbet pattanunk.

Örökélet: POKE 34047,0
Végtelen idő: POKE 36557,186

Térkép