Boiler House

1984 - Novotrade Rt.

ügyességi

Spectrum (48k)

 

A játék főhőse egy kazángépész, akire komoly és felelősségteljes feladat hárul: meg kell akadályoznia, hogy túlnyomás következtében valamelyik kazán felrobbanjon. A kazánteremben több kazán helyezkedik el, két emeleten. A nyomás a kazánokban folyamatosan emelkedik, ezért a túlnyomást rendszeres időnként le kell ereszteni a kazánokban egy - a kazánok oldalán látható - kézi működtetésű (fehér) szeleppel. A karok mellett egy-egy nyomásérzékelő sáv is látható, ha a nyomás már kritikus, a nyomásérzékelő villog.
Bonyolítja a feladatot, hogy a felső emelet nem összefüggő, egyik oldalról nem tudunk átugorni a másikra. A kazánteremben azonban általában csak egyetlen létra van, ezt kell jobbra-balra tologatnunk (tűz + balra / jobbra), attól függően, melyik oldalra kívánunk felmászni (kivétel a 3. terem két alsó látrája). Csak akkor lehet elhagyni egy termet, ha a "KI" ("OUT") feliratú jelző zöld színű. Ennek feltételei:

  • legalább 30 mp eltelte az adott teremben,
  • ha nincs villogó nyomásjelző,
  • az össznyomás kisebb, mint a nyíllal jelzett kritikus nyomásérték,
  • a villogást elért, de leengedett nyomásjelzők száma nem lép túl egy adott határt

A kazángépész a végzett munkája alapján kap juttatást, azaz pontokat: Jutalmat kap a nyomás leengedéséért, a nyomás értékével arányosan. Levonás a villogási szintet elérő nyomásért jár, illetve, ha a kazángépész leesik az emeletről (ilyenkor a kazángépész néhány másodpercre mozdulatlanná válik).
Vigyázzunk, ha a létra belelóg egy nyomásérzékelőbe, nem látszik rajta az aktuális nyomásszint! A szelepet csak akkor tudjuk leereszteni (a 'tűz' megonyomásával), ha PONTOSAN előtte állunk!

Iráynítás: Billentyűzet, Kempston, Interface II. illesztő.
Billentyűzetkiosztás:

1, Q, CAPS SHIFT - balra,
2, W, Z - jobbra,
5, T, V - tűz,
4, R, C - fel,
3, E, X - le,
H - zene kikapcsolása,
O - zene bekapcsolása,
P - játék szüneteltetése,
R - játék újraindítása,
S - kilépés a menübe.

A menüben 9 nehézségi szint közül választhatunk. Bár igazából csak az idő az ellenfelünk, a játék nagyon nehéz, az 1. szinten esetleg még van valami esélyünk...