Blasteroids

1987 - Image Works

ügyességi

Forrás:
Enterpress 1995/2.

Spectrum (128k)

Enterprise

Az IMAGE WORKS játéka a jövőbe visz minket. 2373-ban az ember már meghódította a naprendszert, sőt harcban áll a Plutó bolygó titokzatos lényeivel. Mi a Földkörüli Meteor Eltakarító Vállalat alkalmazásában vagyunk. Feladatunk a Földet veszélyesen megközelítő meteoritokat olyan apró darabokra szétlőni, amik már nem veszélyeztetik a Föld biztonságát. Az összes szektor megtisztítása után pedig le kell győznünk a gonosz Murkort. A játék a klasszikus Meteor Storm "tuningolt" változata.
A betöltés után ki kell választani a nekünk megfelelő vezérlést, amit a későbbiekben már nem áll módunkban megváltoztatni. A SPACE megnyomása után a gép az első nehézségi szintre tesz minket. A képernyő tetején láthatjuk a jelenleg: pontszámunkat, a pajzsunk erősségét és az energiánk mennyiségét. Az irányítás kezdetben furcsa, de hamar megszokható. Fel- gáz; jobbra- jobbra; balra- balra; le- méretváltoztatás. Ez utóbbi három féle lehet: A legnagyobb (WARRIOR) erős pajzzsal van felszerelve, de lassú. A középső (FIGHTER) nagyobb tűzerejű. A legkisebb (SPEEDER) gyenge pajzzsal de nagy gyorsasággal rendelkezik.
Egyes aszteroida szétlövése után egy lüktető csillag marad hátra, amit felszedve növelhetjük az energiánkat. A támadó ellenség lelövése után is marad egy-egy számunkra hasznos dolog, ami vagy pajzsunkat erősíti, vagy tűzerőnket javítja esetleg energiarendszerünket teszi stabilabbá. Sajnos eme segítségek véges idejűek így pótlásuk elengedhetetlen. Miután a szektort teljesen megtisztítottuk a gép kiírja még hány szektor vár ránk az adott szinten, vagy hogy készüljünk életünk nagy élményére, mert megérkezett az ellenség egyik fővezére. Ezt a valamit csak úgy pusztíthatjuk el, ha a testén található gumókat szétlőjük. Az itt előadott műsorunk inkább fog hasonlítani egy flippergolyóhoz, mintsem egy magányos hős tettéhez. Esetleges győzelmünk után siessünk összeszedni a bonusz tárgyakat, mert a gép már visz is a következő nehézségi szintre, ahol a feladatunk nem változik csak az életben maradási esélyünk.
Összességében egy szórakoztató lövöldözöl játék amivel hosszú ideig el lehet játszani.