Biniax 2.0

2009 - Ubhres Productions

logikai

Spectrum (128k)

 

A játék Jordan Tuzsuzov azonos című logikai játékának feldolgozása, egy nyakatekert történettel és pikáns képekkel megfűszerezve. A történet több mint meglepő egy logikai játékhoz: Nanako szülőföldje, Ibh városa négy erős birodalom (Canutoz Földje, Tuberyai Birodalom, Kekhalo Sivatag és Pasokhulo Dombjai) szorításában terül el. Mivel valamennyi birodalmat királynő vezetett, a birodalmak közötti konfliktusokat - ideérve a területi vitákat is - nem háborúval, hanem egy logikai játékkal döntötték el. A játékot az istenek alkották meg, királyok és királynők játszották, az eredményt pedig kötelezően el kellett fogadnia a feleknek. Nanako elég elszántnak érzi magát ahhoz, hogy legyőzze szülőföldjét fenyegető mind a négy birodalom királynőjét. Hogy a tét nagyobb legyen, a vesztes játékos egy-egy ruhadarabot is elveszít...
A játékmező 5x7 mezőből áll. A mezők vagy üresek, vagy különböző színű elempárok vannak rajtuk. A játékos kezében egy szimpla elem van, aki vagy üres mezőre léphet, vagy olyan elempárra, melynek egyik eleme olyan színű, mint ami a játékosnál van. Ez utóbbi esetben az azonos színű párok lekerülnek a tábláról, a játékos kezébe pedig a megmaradt szimpla elem kerül az előbbi helyébe. A játéktéren lévő elempárok bizonyos számú lépésünk után lefelé gördülnek (a TS kijelző mutatja, hogy hány lépés van hátra, mielőtt ez bekövetkezik). Elveszítjük a fordulót, és egy ruhadarabot, ha nem tudunk mozdulni (nincs megfelelő színű elem a kezünkben, hogy bármelyik elempárra rá tudjunk lépni), vagy ha nem megfelelő színű elempár gördül ránk. Ha sikerül eltávolítani a megfelelő számú elempárt (a BLK feliratú számláló jelzi, hogy hány blokk van még hátra), ellenfelünk veszít, ilyenkor ő vet le egy ruhadarabot. Canutoz Földjének uralkodója ellen (első kör) három, a Tuberyai Birodalom (második) ellen négy, a Kekhalo Sivatag (harmadik) ellen három és a Pasokhulo Dombjai (negyedik) ellen öt párharcot kell megnyerni a végső győzelemhez. Ha mind a négy uralkodónőt meztelenre vetkőztetjük, országunk megmenekül. Értelemszerűen, ha Nanako veszíti el mindhárom ruhadarabját, az a játék végét jelenti. A játék előrehaladtával (a nehezedő szinteken) egyre több szín szerepel az elempárokban.
A normál játékmódon felül a menüből választható a 'Neverending' játékmód, ami 999 leszedendő elemmel kezdődik, tehát csak a legelszántabbaknak és legtürelmesebbeknek javasolt.
Hogy a játék "izgalmasabb legyen", minden forduló után megtekinthetjük ellenfelünket egyre lengébb öltözékben.

Irányítás:
Billentyűzet (O, P, Q, A) vagy KEMPSTON botkormány illesztő.
Az 'R' billentyűt megnyomva feladhatjuk a fordulót (ha beszorultunk).

Térkép