Binary

2010 - Mulder

akció, mászkálós

Spectrum (128k)

 

Asztronautánk komoly bajba került, amikor a vegyi kísérleteket folytató űrállomás meghibásodik. A laboratóriumban történő robbanás következtében a védelmi rendszer is megbolondult, ezért az űrállomást őrző robotok is ránktámadnak. Egyetlen megoldás, mentőhajóval elhagyni a bázist. A mentőhajót azonban csak egy öt darabból álló digitális kóddal tudjuk beüzemelni. Nincs más hátra, mint a veszélyes - légtérben repkedő - robotok között bejárni az űrállomás területét és be kell gyűjtenünk valamennyi kódrészletet. Ezután vissza kell mennünk a mentőhajóhoz (a játék a hangárban kezdődik).
Az űrállomás területén szétszóródott zöld színű maró vegyi anyag mérgező, tehát nem szabad rálépnünk / beleesnünk. Szintén ki kell kerülnünk a sárga karókat. Az utunkat álló sárga téglafalakat viszont pár lövéssel szét tudjuk bontani. (Tipp: közvetlen közelről nem tudjuk szétlőni, kicsit hátrálni kell!) A robotok ellen szintén kézifegyverünkkel védekezhetünk, mely szerencsére korlátlan mennyiségű energiával van feltöltve. A szétlőtt robotok időnként ládákat hagynak maguk után, melyeket plusz pontért felvehetünk.
Nem csak a kóddarabokat (fehér, bináris számsor) találhatunk, hanem fehér szíveket is, melyek megszerzését jutalom élettel díjazza a program. Közlekedésünket liftek segítik: ezek világoskék mezők, melyekbe bele kell állni (pontosan a közepébe) és a le / fel billentyűkkel működtethetjük.

Irányítás: főhősünket billentyűzettel vagy SINCLAIR, CURSOR illesztővel irányíthatjuk. A billentyűzet alapkiosztása O, P, Q, A, M, de szabadon definiálható.
A menüben nehézségi szintet is választhatunk. HARD fokozatban kezdetben egyetlen, NORMAL fokozatban három életünk van. EASY fokozatban 6 élettel kezdődik a játék és a kóddarabok felvételekor is kapunk jutalom életet.

A program az Arcade Game Designer játékszerkesztővel készült. Ennek megfelelően nem tartozik a legjobb, leglátványosabb programok közé, de el lehet vele szórakozni egy darabig. A játéktér nem túl nagy, így némi gyakorlás után hamar teljesíthető a feladat. Negatívum, hogy néhány helyen elég rosszul látszik, hova nem szabad esni.

Örökélet: POKE 36065,190

Térkép