Bear a Grudge

1988 - Sinclair User

akció

Spectrum (128k)

A Sinclair User kazettamellékleteként jelent meg ez a Space Harrier-pótló. Történet nincs, pedig ehhez az elmeroggyant szereposztáshoz ki lehetett volna találni valami sületlenséget: Egy repkedő macival kell morcos maci- és egyéb fejekre lövöldöznünk... A repkedő ellenségek nem lőnek vissza, viszont jó sok van belőlük. A különböző magasságú terepakadályokat kerülgetni kell. Javasolt stratégia, hogy legalul maradva inkább kerülgessük a terepakadályokat. Ellenségből annyi van, eleve felesleges lövöldözni. Sok értelmes nem fog kisülni a játékból, a semmilyen változatosságot nem mutató 8 nehézségi szinten keresztül kell keresztülvergődnünk. Bal felső sarokban, az életeink számát jelző macifejek alatti sáv mutatja, meddig kell még eljutnunk. A játéknak nincs vége, a nyolcadik szint után újra az első következik.
Technikailag a program nagyjából ugyanazt tudja, mint a Space Harrier (ugyanolyan ronda, bár kicsit lassabb) sőt, 128K-s módban kimondottan értékelhető zene szól játék közben. Értelmesebb ellenségeket is rajzolhattak volna, a csészealj pl. kimondottan jól néz ki, de a többi... Aztán nehogy repkedő macifejekkel álmodjunk!

Irányítás:
CURSOR, SINCLAIR INTERFACE vagy KEMPSTON botkormány illesztőt választhatunk, vagy marad a billentyűzet (O, P, Q, A, SPACE)
H - játék szünetetetése
A billentyűzetkiosztás átdefiniálható.