AstroCop

2020 - Mananuk

ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

A fölöttébb gyenge lábakon álló történet szerint az Űrrendőrség egyik különleges osztagához osztottak be: Macskamentő járőrnek neveztek ki, feladatunk az űrbe elcsatangolt(?!) macskák megmentése... Fene szívósak ezek a macskák: ahol mi csak szkafanderben maradunk életben, simán elvannak a mérgező légkörben (mert az azért csak van, nem.? Vagy a vákuumban is megélnek?)
Mielőtt még nagyon elkalandoznánk, kanyarodjunk vissza a nem túl látványos és nem is túl összetett, mégis szórakoztató játékmenetre! A világűr 15 pontján kell egy-egy macskát megmentenünk (értsd: 15, két képernyőből álló pálya van). Minden pályán fel kell vennünk a (sárga) kiscicát, valamint meg kell szereznünk (tetszőleges sorrendben) egy (világoskék) floppy-lemezt(!) is, amely tartalmazza a következő helyszín teleport-koordinátáit (egyúttal eltünteti a teleportot elzáró számítógépet). Ezek után már távozhatunk az EXIT feliratú teleporton át. A gyenge gravitációban bármilyen magasból leeshetünk, sőt impozánsan nagyokat tudunk ugorni. További könnyebbség, hogy időlimit nincs. A pályák közepesen nehezek, az akadályok a szokásosak: izgő-mozgó idegenek cikáznak, ezek kerülendők, akárcsak a zöld savfürdő, és a fehér karók. A mozgó liftekre viszont bátran felugorhatunk. 10 életünk akár bőségesnek is nevezhető, főleg hogy ha elvesztünk egyet nem kell elölről kezdenünk a szintet.
A játék spanyol nyelvű (mind a 10 szó, ami van benne, de ebbe már a KEMPSTON és a JOYSTICK is bele számítandó), de ez nem fog gondot okozni. A menüben a "TECLADO" a billentyűzet, a játék végén megjelenő "Mision Cumplida" meg szinte magától is egyértelmű annak, aki az elmúlt 40 évben valaha Spectrum közelébe került.

Irányítás:
A figyelmesebbek az előző mondatból már kikövetkeztethették, hogy a játékot irányíthatjuk KEMPSTON, SINCLAIR botkormány-illesztőkkel, vagy billentyűzettel (O - balra, P - jobbra, SPACE - ugrás).

Térkép