1983 - Ocean Software Ltd.

ügyességi

Spectrum (16k)

Enterprise

Az OCEAN jóvoltából az első Spectrum tulajdonosok abban a "megtiszteltetésben" részesültek, hogy az Atari - igen sikeres - klasszikussá vált pénzbedobós játékát, a MISSILE COMMAND-ot otthon is kipróbálhatták. (A Spectrum változat kivitelezése természetesen lényegesen "szerényebb", de így is jó érzés volt otthon játszani...) A játék később játékkategóriává nőtte ki magát, és számtalan változata létezik mindenféle platformra.
Egy űrbázis védelmi rendszerét irányítjuk. Feladatunk a bázis megvédése az ellenséges támadástól. Ellenfeleink rakétákkal próbálják megsemmisíteni épületeinket, nekünk ellenrakétákkal kell a támadó rakétákat semlegesítenünk. Az ellenrakétákból csak korlátozott készlet áll rendelkezésre: a játékképernyő alatt láthatjuk még meglévő muníciónkat. Némely támadó rakéta több robbanófejjel van felszerelve, így ha nem semmisítjük meg időben, többfelé válik. A képernyőn időnként áthaladó űrhajót is érdemes megsemmisíteni, mielőtt újabb rakétát indítana ránk. A képernyőn az iránybillentyűkkel egy célkeresztet mozgatunk, a tűz megnyomásával indíthatjuk a rakétát. Mivel a mi rakétánk is korlátozott sebességgel repül, a rakéta elé kell célozni, hogy eltaláljuk azt.
Minden támadó hullám visszaverése után megmaradt rakétáink, és épületeink után jutalom pontot kapunk, majd a következő nehézségi szinten újra kezdődik a móka. A játék véget ér, ha mind a 6 épületünk megsemmisült. 10 000 pontonként "jutalom várost" kapunk, ha már vesztettünk el legalább egyet.

A játékot billentyűzetről, vagy Kempston botkormányról irányíthatjuk. A billentyűzet kiosztása a következő: S - fel, X - le, N - balra, M - jobbra, A - tűz. A 'H' megnyomásával szüneteltethetjük a játékot. (Folytatás: 'S') Az Enterprise tulajdonosok Kempston botkormány helyett használhatják az EXT1, vagy a belső botkormányt. Eltérés a Speccy verzióhoz képest, hogy a háttér színe nem vált át világos palettára, ha a tinta színe átvált, így nem jelennek meg világosabb árnyalatú dobozok (pl. a városok körül), ha a háttér színe nem fekete.
A menüben a játékot az 1-5 billentyűk megnyomásával Kempston irányítással indíthatjuk, a 6-0 megnyomásával billentyűzetről. A megfelelő számbillentyű megnyomásával a kívánt nehézségi szintről indíthatjuk a játékot. A játék egyébként sokkal könnyebb, mint az Atari változat.

Cheat (az Enterprise verzióhoz): F1-gyel lehet bekapcsolhatjuk az örökéletet, F2-vel kikapcsolhatjuk.