Arena 3000

1984 - Microdeal

ügyességi

Spectrum (48k)

Annak idején, az ókori Rómában az amfiteátrumok arénáiban küzdöttek meg a gladiátorok egymás ellen. A program készítőjének az a pesszimista víziója támadt, hogy a XXX. század arénájában a robotok fognak harcolni egymás ellen.
A Microdeal cég Arena 3000 címú programja eleve olcsó tömegterméknek készült. A feladatunk az, hogy szégyentelenül lődözzünk mindenre, ami mozog. Mi a fehér robotot irányítjuk, aki az aréna közepében találja magát, több, agresszív robot között. Valamennyi robot a mi vesztünket akarja, így mindaddig követnek, amíg pár jól irányzott lézersugárral üzemképtelenné nem tesszük őket. Ilyenkor elszíneződnek, és nem mozdulnak többé. Figyelnünk kell azonban, hogy menekülés közben sem szabad a már üzemképtelen robotok karjába szaladnunk!
Szerencsénkre a Cyborg valamivel fürgébb, mint az ellenségei, és nyolc irányban tudunk lőni, fegyverünk azonban csak korlátozott lőtávolsággal bír. Elég nehéz játék, ugyanis ahogy egyre kevesebb üzemképes robot van az arénában, a megmaradt támadók egyre gyorsabbak, ráadásul egyik robot sem olyan buta, hogy a lővonalunkban robogjon felénk, így sokat kell mozognunk. Az egymást követő küzdelmekben más-más típusú robotok támadnak ránk, de ez a lényegen nem változtat.
Nem mondhatjuk, hogy az Arena 3000 igen fantáziadús játék lenne inkább egy gyengébb ROBOTRON 2084 klón. A kivitelezés is "szerény", a grafika lényegében karakteres. 1984-ben még szódával elment...

Irányítás:
A játékot elvileg csak botkormánnyal irányíthatjuk: CURSOR, SINCLAIR, vagy KEMPSTON illesztőkkel. Ugyebár a számbillentyűk működnek, de ez nem épp szimpatikus opció.