Area 51

2004 - Jonathan Cauldwell

ügyességi, mászkálós

Spectrum (16k)

Nem mondhatnánk, hogy a Minigame versenyek mezőnyében rendszeres láthatnánk Manic Miner klónokat. Ezen versenyen ugyanis 1Kb-s, 2Kb-s és 4Kb-s kategóriák vannak! Jonathan Cauldwell-nek - aki az Egghead sorozattal már bizonyította, hogy szereti a Manic Miner stílusú játékokat - mégis sikerült 4KB-ba zsúfolnia egy teljesen használható játékot!
Fizzog, egy távoli planéta szülöttje egy görbe éjszakát csapott barátaival. Mivel a bolygójukon egy éjszaka 14 földi napig tart, másnap reggelre igencsak romos állapotba került a társaság... Fizzog ebben az állapotban ült be űrrobogójába egy galaktikus kiruccanásra. Sajnos hősünk amúgy sem jó pilóta, pláne ilyen állapotban, így hogy-hogy nem, pont a Föld bolygón zuhant le. Sajnos az űrrobogója olyannyira megsérült, hogy csak néhány cserealkatrész birtokában lehet megjavítani. Szerencsére a primitív földlakók egy Area 51 névre hallgató helyen több korábban lezuhant űrjármű alkatrészeit tárolják (elég bulis civilizáció lehet ez, akik rendre pont mifelénk rodeóznak illuminált állapotukban...) Sajnos ezen a helyen az átlagosnál is mogorvább földlakókkal találkozhatnak az idegen civilizáció képviselői, így a beszerzőkörút elég viszontagságosnak ígérkezik.
Feladatunk tehát a pályán fellelhető összes (villogó) kocka - akarom mondani, űrrobogó alkatrész - begyűjtése. Az utolsó alkatrész felvétele a szint végét jelenti, nem jelenik meg kijárat (ennek azért van jelentősége, mert néhány pályát csak úgy lehet megoldani, ha egy konkrét alkatrészt hagyunk utoljára, mert alatta szakadék, vagy felette karó van, amibe beleugornánk). A mozgó ketyeréket ki kell kerülnünk, a karókba sem szabad beleugorni, és túl magasról sem eshetünk le. Időlimit viszont nincs.
A játék két változata van: az eredeti 4K-s verzió 7 nehézségi szintet tartalmaz, a bővített változat 16-ot. Ezeket véletlenszerű sorrendben kapjuk meg. Mindkét verzióhoz van forráskód is.

Irányítás:
Q - balra, W - jobbra, B, N, M, SPACE - ugrás.
ENTER - játék indítása.

Térkép