Aquaplane

1983 - Quicksilva

Ügyességi

Spectrum (48k)

A játék "méltó" a Quicksilva hírnevéhez: igen régi, igen egyszerű ügyességi játék. Feladatunk mondhatni "kellemes": motorcsónakkal kell húznunk egy vizisíelőt. Mindezt természetesen balesetmentesen kell tennünk, sem a motorcsónak, sem szerencsétlen sportolni vágyó embertársunk nem ütközhet a part mentén nagyszámban található zátonyokkal, vízben úszó farönkökkel, és más vízi járművekkel.
A játék nehézségi szintekre van osztva. Minden nehézségi szinten adott távot kell megtennünk. Ha mégis bekövetkezik egy baleset, a szint elejétől próbálkozhatunk újra. Az első szinten még csak a víz színén lebegő tereptárgyakat kel kerülgetnünk, de a többi szinten más hajókat is kerülgetnünk kell, amik szintén mozognak. A kegtöbb gondunk a szemből érkező motorcsónakkal lesz, ezekre különösen figyeljünk. Pontszámunk minden elhagyott akadállyal növekszik. Járművünkkel le-fel tudunk mozogni, valamint gázadással tudunk előre haladni. A játékképernyő alatt pontszámunkat, életeink számát, és az eddigi legmagasabb pontszámot láthatjuk.
A bejelentkező képernyőn elolvashatjuk az irányítás módját. Billentyűzet választása esetén a következő kiosztással játszhatunk:

7 - fel,
6 - le,
0 - gázadás.

A 'J' megnyomásával Kempston botkormányt választhatunk ki. A játékot az S megnyomásával indíthatjuk. A játékot a 'H' megnyomásával szüneteltethetjük (folytatás: 'S').

Örökélet: POKE 25447,0