AntEater

2021 - DEFB Studio

ügyességi

Spectrum (48k)

A Tago Electronics által kiadott 1982-es arcade játék klónjai eddig nagyrészt elkerülték a Spectrum-ot. Egyetlen, 1986-os "maszek" verziót ismerhetünk de az csak nagyvonalakban hasonlított az eredeti játékra, lényegesen leegyszerűsített játékmenettel. A DEFB Studio által készített verzió azonban célul tűzte ki, hogy a lehetőségekhez képest a lehető legjobban hasonlítson az eredetire, így mindenki elégedet lehet: egy aranyos grafikájú, jó nehéz játékot kapunk... A játékban egy sörényes hangyászt, pontosabban annak (végtelen hosszú) nyelvét irányítjuk. A hangyász ugyanis egy helyben áll, csak hosszú nyelvét dugja be a hangyaboly járataiba. Feladatunk, hogy a bolyban található összes zöld lárvát megegyük, mielőtt a körülmények kényszerítő ereje folytán elfogy az időnk. Ebbéli ténykedésünket a hangyaboly népes élővilága zavarja:

  • A világoskékés piros hangyákat a hangyász a nyelvének hegyének érintésével jóízűen befalatozhatja. Ha azonban egy hangya bármely más helyen megharapja a nyelvét, akkor elveszítjük egy életünket. Egy szinten csak egy kék hangya tartózkodhat, plusz a piros...
  • A lila kukacokkal felesleges "kukacoskodni", nincs sok közös dolgunk. Ha mégis ráfanyalodunk, csak a farkánál fogva ehetjük meg. Ha szemből támadunk, a torkukon akad a falat! (-1 élet...)
  • A (zöld) hernyót úgy tűnik szintén "harapós", csak a nyelvünk végével érhetünk hozzá, viszont ehető.
  • Miután a nap áthaladt a képernyőn és leszállt az éjszaka, egy piros pók jelenik meg a legfelső szint szélén. A pók - pofátlan módon - lemászik a hangyász nyelvén. Ha megérinti a nyelve hegyét... -1 élet.
  • A hangyaboly legalsó szintjén - az eseményeket passzívan szemlélő - két fehér hangyakirálynő finom csemege. Ha elfogyasztjuk valamelyiket, az összes bogár - beleértve a pókot is - eltűnik a képernyőről. (Helyettük persze újak érkeznek a képernyő két székéről).

Az ellenfelek csak a vízszintes járatokban mozognak. Minden lárva 10, a kék hangyák 100, a kukacok 200, a hangyakirálynők 1000 pontot érnek. A többi ellenség csak a bosszantásunkra szolgál. 20000 pontonként jutalom életet kapunk.
A játékban 5 különböző színű hangyabolyt kell kifosztani, utána újra az első következik.

Irányítás:
A játékot billentyűzettel irányíthatjuk szabadon definiálható kiosztással. Alapértelmezés: O, P, Q, A, SPACE