Angel Nieto Pole 500

1991 -Opera Soft / Rajsoft

Motorverseny

Forrás:
Enterpress 1994/3-4.

Spectrum (48k)

Enterprise

Aki még nem látta ezt a motorverseny-programot, az bizonyára csodálkozik a leírás terjedelmén. Ez a terjedelmes leírás azért indokolt, mivel a program bonyolult menürendszerrel rendelkezik, aminek kiismerését nem könnyíti meg a spanyol nyelv használata. (Aki tud spanyolul, annál ez a probléma tárgytalan.) A program lehetőséget nyújt egy világbajnokság lejátszására egy és két játékos részére.
A menüben a sorok között a 6 (le), 7 (fel) gombokkal tudunk mozogni, egy funkciót kiválasztani az ENTER megnyomásával tudunk.
A főmenü a következő pontokat tartalmazza:
CONFIGURAR
ENTRENAMIENTOS
ESTADISTICAS
CARRERA

Elsőként nézzük a CONFIGURAR menüpontot:

ESTADISTICAS menüpont: Az ENTER megnyomására sorrendben a következő információkat kapjuk:

ENTRENAMIENTOS - edzés: verseny elött begyakorolhatjuk a pályát. Elsősorban világbajnokság játszásakor van jelentősége, aki világbajnok akar lenni, annak a bukás luxus! Ha kigyakoroltuk magunkat a G megnyomásával juthatunk vissza a főmenübe. Nem kötelező verseny előtt edzeni!

CARRERA -verseny:
összesen 10 versenyző vesz részt a versenyen. Ha nekimegyünk az egyik versenyzőnek, lelassulunk. Ugyanez történik ha kisodródunk, feltéve, ha nem megyünk neki egy tereptárgynak, ekkor ugyanis bukunk. (Mondjuk elég érdekes egy versenypálya mentén a lámpaoszlop...) A versenyen annyiszor eshetünk ahányszor kedvünk tartja (?!), időveszteséggel folytathatjuk a versenyt. A játéktér tetején a következő információkat kapjuk:
MARCHA: az aktuális sebességi fokozatot mutatja.
POS: helyezésünk a versenyben
Középen egy fordulatszámlálót láthatunk
TIEM: A versenyidőt mutatja.
VEL: A sebességünket méri.
A pontozás a következőképpen történik:

Helyezett
Pont
Helyezett
Pont
1
20
4
13
2
17
5
11
3
15
6
10

A játék grafikája közepes (monokróm), a hanghatás katasztrófális (ennél még a semmi is jobb lett volna!). Ezek ellenére jó szórakozást nyújthat a program, mivel elég nehéz megnyerni a világbajnokságot, és sok pályán kell végigmenni. A programban megtalálható a Hungaroring is! Külön említést érdemel, hogy két játékos üzemmódban egyszerre versenyez a két játékos!