Anfactuos

1987 - Players

akció, mászkálós

Forrás:
Spectrum Világ 17. rész

Spectrum (48k)

Az űr mélyén fekszik Anfractuos - egy vastag kérgű planetoid, ahol valaha értékes ércet (Cryanium-ot) bányásztak. A naprendszer instabillá vált, s a bolygón lakókat félelem töltötte el, mi lesz, ha a nap Supernova lesz, vagyis kitágul, hiszen ez a bolygó pusztulását vonja maga után. Az embereket evakuálták, elhagyták a bányákat is, ám eközben egy elvetemült bányász droid megpróbált megszökni. Mi személyesítjük meg a szökésben lévő droid-ot. Ahhoz, hogy eltudjunk szökni, be kell gyűjtenünk 8 energia egységet, de ez nem könnyű.
Robotunk repülni is tud, de csak ha megvan az ehhez szükséges energiánk. Az őrökkel való minden találkozás fogyasztja az energiánkat. Ha elfogy az energiánk, oda egy életünk. Az őrök védettek, ezért legyünk óvatosak, amikor lőjük őket, vagy később megfizetünk érte. Az energia-celláink az energia töltő állomásokon tölthetők fel, a bánya környéken. Használhatjuk menet közben a lifteket is, ezek általában csak egy irányba működnek, és valamelyik csak időszakosan (amikor villog nem működik). Vannak olyan falak, amíg szintén csak időszakosan jelennek meg. Ahhoz, hogy a rakétával távozni tudjunk a bolygóról, 4 kapcsolót kell megtalálni, majd aktivizálni. Ekkor beindul egy visszaszámlálás. Sietnünk kell az űrhajóhoz, mert ha lassúak vagyunk, az nélkülünk távozik. Az űrhajó a start pályától jobbra van, ide azonban csak akkor menjünk, ha megvan az induláshoz szükséges összes dolog, mivel vissza menni innen már nem tudunk.
A képernyő bal felső sarkában látjuk a repüléshez szükséges energiánk mennyiségét, alatta a robotunk energia-szintjét (mindkettő feltölthető). Az irányítás történhet billentyűzetről, vagy Kempston joystick-ról. A játék, amelyből egyébként kiléphetünk a 'J + K + L' billentyűk együttes lenyomásával, izgalmas időtöltést ígér mindenki számára.

Örökélet: POKE 31729,0
Végtelen idő: POKE 25132,0
Nem fogy az energia: POKE 31819,0
Nem fogy a repüléshez szükséges energia: POKE 31853,0

Térkép