Amaurote

1987 - Mastertronic

akció

Forrás:
Spectrum Világ 21. rész

Spectrum (128k)

Enterprise

Az országunkat elözönlötték a gyilkos méhek, ezeket ki kell irtanunk, de lehetőleg úgy, hogy a városokban minél kevesebb kárt okozzunk. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez egy lépegető terepjáró áll a rendelkezésünkre, melyet helikopterrel juttatnak el a megtisztítandó városokba. A gépünk bombákkal van felszeretve, melyekkel a méheket kell kipusztítanunk. Ez a feladat nem is olyan könnyű, mert a célzás elég nehéz a 3D felépítésű tájon. Minden - a rovarokkal történő - érintkezés növeli a sérülések mértékét (DAMAGE). A programozók gondoskodtak arról is, hagy ne unatkozzunk, mivel nem csak a dolgozókkal kell elbánnunk, hanem a jó édes mamájukat (a méhkirálynőt) is fel kell bosszantanunk. Naná, hogy ehhez spéci bombára van szűkség! Ilyet (SUPABOMB), valamint

  • normál bombát (MORE BOMBS),
  • menekítést a meleg helyzetekből,
  • javítást (REPAIR)

korlátozott számban - AMIGA készlet tart - a <SHIFT> billentyűvel kérhetünk, ezen túl a kis kurzort mozgatva választhatunk a fentebb felsorolt opciók Kőzött.
Biztos feltűnt már a képernyő alján kulmináló három méh-sejt. A középső az aktuális célpontot, a két szélső a hozzánk viszonyított irányát jelöli. A célpontválasztás a kővetkezőképpen lehetséges:

  • Dolgozó <Z> billentyű,
  • Királynő <X> billentyű,
  • A már rádión megkért bomba <V> billentyű,
  • A játéktér színe <C> billentyű

Nos, most már mindenki elmondhatja: profi AMAUROTE játékos (az más kérdés, hogy ezt ki hiszi el nekünk)!!! Tessék szépen észrevenni a 128K-s változatban a szuper grafikát, amelyet a kezdésnél láthatunk, és ez minden újrakezdésnél ídegesítően előjön. Ja, és ha nincs örökéletes verziónk, valószínűleg sokra jutunk vele. Formalin a kivételnek!

Térkép