Alter Ego

2011 - RetroSouls

ügyességi, logikai

Spectrum (48k)

Enterprise

A játékot első ránézésre egy Lode Runner klónnak gondolnánk és nem is tévednénk nagyot, hisz a cél itt is a fellelhető dobozok összegyűjtése. A játékmenet azonban egy ötletes újítással lett megbolondítva! Ugorni ugyan nem tudunk, ellenfeleink kicselezésének azonban mégis van egy módja. Fehér főhősünk körvonalakban látható alteregója velünk együtt mozog a képernyőn. Függőlegesen követi a mozgásunkat, vízszintesen azonban velünk ellentétesen mozog (a képernyő közepén tehát pont találkozunk vele). Alteregónk természetesen bármin keresztülhaladhat. A tűz gomb megnyomásával egy szempillantás alatt helyet cserélhetünk alteregónkkal, akár zuhanás közben is (függetlenül attól, mi van közöttünk). Nem történik meg a csere azonban, ha falba kerülnénk. A helycserére azonban csak korlátozott számban van lehetőségünk! (A bal felső sarokban láthatjuk életeink és cserelehetőségeink számlálóit.) Dobozokból kétféle van: míg a "normál", lila dobozokat fel tudjuk venni, a fehér dobozokat csak alteregónk.
Mivel ugorni egyáltalán nem tudunk, felfelé csak a létrák segítségével juthatunk. A játék során bármilyen magasról leeshetünk, azonban a képernyő alján hullámzó vízbe vagy szakadékba nem szabad beleesnünk. A sárga vékony platók mögöttünk leszakadnak (viszont ezeken is meg lehet állni). A legutolsó doboz felvételével befejeződik a szint. Időlimit szerencsére nincs, de a nehezebb szintek már jó kis fejtörők lesznek! Összesen 25 nehézségi szint van.
A képernyő bal felső sarkában láthatjuk, hány életünk van (fehér figura), valamint, hogy az adott pályán hány helycserére van lehetőségünk (fekete figura).

Irányítás:
Főhősünket billentyűzettel (O, P, Q, A, SPACE) vagy SINCLAIR illesztővel (Ep-n Internal, EXT1 botkormányokkal) irányíthatjuk.

Térkép