Konvert

File-név: KONVERT.BAS
Program neve: Konvert
Enterpress
WP file konvertáló program

Az Enterpress szerkesztősége sokáig Ventura szövegszerkesztőt használt, az Enterprise felhasználók viszont leginkább WP szövegszerkesztőn írták dokumentumaikat (legalábbis a HWP előtti időkben.) A WP és Ventura Professional 2.0 közötti átjárhatóság azonban minden Ep tulajdonosnak előnyös lehetettett. (Persze manapság nem sok PC felhasználó rendelkezik a Ventura 2-es változatával...) Ez a program lehetővé teszi, hogy a WP-n készített szövegeket -konvertálás után - betölthessük a Ventura Professional 2.0 programba. A munka megkezdése előtt, a START nevű file-t elindítva definiáljuk az ékezetes karaktereket, majd belépünk a WP-be. A szöveget ne az PRINT (F3) paranccsal, hanem az SAVE (F2) paranccsal mentsük el. A BASIC-ba visszatérve a KONVERT.BAS indításával végezhetjük el a file-konvertálását.

A file megadása után elindul a konvertálás. A művelet nem gyors, de lassú! (Ez van.) A kimeneti állománynál érdemes új nevet adni (a program ugyanazt a nevet ajánlja fel, TXT kiterjesztéssel, mint amit betöltöttünk), hogy az eredeti dokumentum is megmaradjon.
Az ékezetes karakterek elhelyezkedését a billentyűzeten a INSTALL.BAS program futtatásával megváltoztathatjuk (a munka megkezdése előtt).