German is Fun
French is Fun
Angol nyelvű, német, illetve francia nyelvoktató program. Mindkét program két részből áll, de ezek csak a témakörökben különböznek egymástól. A magyar felhasználóknak English Fun címmel ismerős lehet a program első része, a második rész magyarosítására már nem vette a fáradságot a forgalmazó... A programok BASIC-ben íródtak, a German is Fun természetesen a BRD karakterkészletet használja a speciális német karakterek megjelenítéséhez.

Az első rész témakörei:

 1. Ház
 2. Vidék
 3. Strand
 4. Mindegyik (az előző három kategória egymás után).
 5. Számok

A második rész témakörei:

 1. Kávézó
 2. Utca
 3. Iskola
 4. Mindegyik (az előző három kategória egymás után).
 5. Idő

A témakör kijelölése után az alábbiakból választhatunk:

 1. PICTURES ONLY - Csak képek
  A témához tartozó tárgyak képeit, angol megnevezéseit és német / francia megfelelőit láthatjuk egymás után. A SPACE megnyomásával gyorsíthatjuk a felsorolást.
 2. PICTURES WITH TEST - A képek teszttel
  Kiválasztható, hogy a képek felrajzolása után a gép a megfelelő angol, vagy német / francia szavakat "kérdezze ki". Rossz választ nem fogad el a program, nem megy tovább, újra próbálkozhatunk. Ha segítségre van szükségünk, nyomjuk meg a "?" billentyűt, a gép megadja a következő betűt.
 3. PHRASES ONLY - Csak beszédgyakorlatok
  A megjelölt témához kapcsolódó néhány alapvető mondat elsajátítására szolgál. Angol mondatokat ad meg, melynek német / francia megfelelőit gombnyomásra tekinthetjük meg.
 4. PICTURES AND PHRASES - Képek és gyakorlatok
  Az előző két üzemmód kombinációja. Először a szavakat, utána a mondatokat gyakorolhatjuk.

Bármelyik menüpontból a STOP megnyomásával visszaléphetünk a főmenübe. A menüben a témakörök kiválasztása mellett a program befejezésére is lehetőségünk van.