Boiritmus

File-név: BIORITM.BAS
Program neve: Bioritmus
1985
Bioritmus számító program

Talán a legtöbben már halottak a bioritmusról. Vannak jó napjaink, és vannak rosszak is. Hol energikusabbnak, hol gyengének, máskor kedvetlennek, olykor tettre késznek érezzük magunkat, néha minden ok nélkül, nem is tudjuk, miért. Bioritmusunk, vagyis életfunkcióink szakaszos ismétlődése magyarázatot adhat erre.
Fizikai, érzelmi és szellemi "görbéink" ciklikusan változnak. A fizikai ciklus 23 napig tart, meghatározza állóképességünket, életerőnket. Az érzelmi ciklus 28 napig tart, kedélyállapotunk, érzékenységünk függ tőle. Szellemi ciklusunk pedig 33 napig tart, és a memóriát, a gondolkodást befolyásolja. Mindhárom ciklus pozitív és negatív fázisokra oszlik. Azok a napok, amikor a görbe a pozitívból a negatívba ér (és viszont), az un. kritikus napok. Minden fázisban két kritikus nap van, statisztikailag kimutatható, hogy e napokon sokkal több negatív esemény történik, mint a többi - kevésbé kritikus - napon.
Nos, ez a rendkívül egyszerű BASIC program megadja a bioritmusunkat egy kívánt hónapra, nekünk mindössze a születési időnket és a keresett hónapot kell megadni. A program a grafikus megjelenítés mellett a kritikus napokat táblázatos formában is megjeleníti. A grafikán a piros görbe a fizikai, a sárga az érzelmi, a kék a szellemi periódusokat tükrözi. Így máris megkapjuk a jogos kifogást, hogy a mai napon miért nincs kedvünk munkába menni...