Wriggler
(javított verzió)

1985 - Romantic Robot
2011 - PGyuri / ZozoSoft

ügyességi, mászkálós

Enterprise

 

 

A Wriggler eredeti verziójával játszva tapasztalhatjuk, hogy sajnálatosan sok hiba maradt benne - sőt a CPC verzióhoz képest még több is lett. Ezen hibák egy része a játszhatóság rovására is ment, tehát kedvenc programunk korántsem nevezhető tökéletesnek... Köszönet PGyurinak - kinek nevét a spectrumosok már jól ismerhetik (többek között a Wizard of Wor Spectrumos verziója révén) - aki "ízekre szedte" a játék Spectrum és Enterprise verzióját is, és így ki tudta javítani a program jónéhány hibáját:

  • A legfontosabb javítás, hogy a hibás pozícióban lévő pókok a "helyükre kerültek", így már nem szemetelik össze a memóriát. Ennek köszönhetően a DIE képernyőre kerülve már nem akad ki a program, és a falak sem kavarodnak össze.
  • A Skeleton key-t tartalmazó képernyő után valahol az "expander" belement a "rúdba" és letörölt belőle.
  • Ha a főhős meghal, minden mozog tovább, amíg újra nem menetkész (a bogarak mennek, a pókok ereszkednek, a szitakötő repül, stb.), de egy hiba miatt a mozgó járda állva maradt. A programozók gondoltak rá, csak a megfelelő utasítást gépelték el.
  • Célba érésünk után most már megjelenik a CONGRATULATION szöveg és a helyezésünk.
  • A jobb és a bal hangcsatorna a helyükre kerültek.
  • Esztétikai hiba volt, hogy az ENERGY felirat E betűjéből időnként eltűnik a bal alsó rész az energiacsíkok miatt.

ZozoSoft még új EXOS kompatibilis betöltőt készített a programhoz, ami nem rontja el 128K-s gépeken a rendszerszegmenst. Töltési hiba, vagy reset esetén EP felirathoz lép ki, kivéve EP64-en, itt a töltés befejezése után, mivel ekkor már szükséges a rendszerszegmens felülírása. Eredetileg okozott is némi problémát, hogy 16K videó memória lefoglalása mellett hogyan töltődjön be 48K program, úgy hogy a rendszerszegmens is még kell a betöltéshez. Ezt az eredeti betöltő úgy oldotta meg, hogy az utolsó 16K programrész töltése előtt levette a betöltő képet, és annak helyére töltötte.
Az új verzió Epcompress-szel lett tömörítve, így bőven befér a tömörített PRG a betöltőkép mellett. Még egy apró szépséghiba lett javítva, sok más programhoz hasonlóan ez is áthelyezett status sort használ, de így nem működött a magnós jelszintjelző. Most már működik.

CHEAT:

  • TAB-ALT-INS-P - előreugrik egy teremmel számozás szerint,
  • TAB-ALT-INS-B - visszalép egy teremmel számozás szerint,
  • TAB-ALT-INS-L - örökélet.

Térkép

Alexander Goldscheider: The Moons of Jupiter (A kazettán található bónusz zene)
  Az Enterprise kazettákon lévő változat.
  The Moons of Jupiter part 1-6