1988 - Imagine

autóverseny

Enterprise

Mivel "tarthatatlan" állapot, hogy a 48K-s Spectrum átiratban nincs hangja az autónak, Geco megpróbálta átírni a 128K-s Wec Le Mans-t, de elakadt az autó hangjánál. Ekkor döntött úgy, hogy meglesi a CPC verziót közelebbről, íme az eredménye... Elég nehéz dolga volt, hisz a 64k-ból kevesebb, mint 256 byte-ot hagyott érintetlenül a program, de az átírás során sikerült megspórolni "pár" byte-ot, köszönhetően a CPC nehézkes portkezelésének, a 3 hosszú megszakítási rutinból EP-n sikerült 1 rövidet csinálni, valamint a CPC-s "minden nyolcadik sort rajzoljuk ki" mese át lett alakítva.
A motor hangja nagyon ritkán elhallgat, és más is mint CPC-n. Azért lett ilyen, mert a CPC 1xh-t küldött ki az 1-es csatorna frekvenciáját állító felső portra, ott nincs is semmi jelentősége az 1-esnek az 1xh-ból, de EP-n van (Enable 4bit polynomial counter distortion). Az EXOS kompatibilis memóriakezelés 2009-es átiratoknál már "természetes"... A program fut EP64-en is, de itt nincs betöltőkép, melegreset. Az átirat plusz színeket is tartalmaz (az égbolt több színből áll), de EP64-en ez nem jelenik meg.

A program nagyjából megegyezik a Spectrum változattal, de ha lehet, még könnyebb az irányítás. Az időlimit viszont itt is nagyon szoros, körönként kb. egy (!) bukás fér bele, ha célba akarunk érni a 4 körös versenyen. A többi versenyautó szintén versenyez egymással, nem azonos sebességgel haladnak. Ennek az a folyománya, hogy időnként összeütköznek, és kiesnek a versenyből. Ilyenkor füstölnek és a pálya széle felé sodródnak, ha ilyenkor - előzés közben - épp mellettük vagyunk, az pech... Érdekes, hogy a sorozatos balesetek ellenére az utolsó körben van a legnagyobb forgalom a pályán. Ha sokan vannak előttünk, érdemes inkább kicsit lassítani, másodperceken belül összeütköznek az előttünk haladó kocsik és szabaddá válik az út.

Irányítás:
A menüben (EXT1) botkormányt, vagy billentyűzet választhatunk. A billentyűzetet azonban szabadon definiálhatjuk, akár a belső botkormányra is.
ESC - játék megszakítása.

A betöltés után kérhetünk végtelen időt.