Tetris

BoxSoft

logikai

Enterprise

Peter Hiner (A Zzzip írójának) Tetris játéka igazi különlegesség! No nem a színvonala miatt (az inkább "alulról üti a közepest"), hanem azért, mert BASIC-ben íródott! Az elfogadható sebességet természetesen a Zzzip-fordító biztosítja, az eredeti BASIC változat megdöbbentően lassú, hatalmas a sebességbeli különbség!
Miután kiválsztottuk, hogy az beépített, vagy EXT1 / EXT 2 botkormányok valamelyikével, esetleg billentyűzettel kívánjuk irányítani a játékot, illetve beállítjuk a program absztrakt hanghatásainak hangerejét, az elénk táruló menüben a játék további paramétereit is beállíthatjuk:

  • WIDTH: beállíthatjuk a verem szélességét (teljesen egyedi ötlet!). 8-10-12-14 oszlopnyi szélességet választhatunk.
  • LEVEL: nehézségi szint (1-9). A program meglepően gyors, senki ne válassza "könnyelműen" a legnehezebb fokozatot...
  • DEBRIS: beállíthatjuk, hány sor "kacattal" legyen feltöltve a verem a játék kezdetén.
  • SKILL: ADVANCED módban még gyorsabb a tempó!

A játék 4 színű képernyőn fut, azaz nem jut minden alakzatra külön szín, "cserébe" viszont az alakzatoknak különböző mintázata van. Sajnos a program nem jelzi ki a következő alakzatot. A testeket a tűz megnyomásával tudjuk forgatni, a 'le' iránnyal egyből leejtjük az alakzatot. Billentyűzetet választva a 'J', 'K' billentyűkkel tudjuk a hulló alakzatot mozgatni, a 'K' megnyomásával forgatni, a SPACE-el leejthetjük. A STOP megnyomásával megszakíthatjuk a játékot.