Lala Prologue

2010 - Ubhres Productions

akció, mászkálós

Enterprise

Amstrad CPC

Az spanyol The Mojon Twins csapat impozáns termékenységgel készíti a Spectrum játékokat. Stílusuk jól behatárolható, hisz leginkább gyűjtögetős játékokkal örvendeztetik meg a nosztalgiázni vágyókat. Szerencsére néha vállalkoznak egy-egy Amstrad CPC verzió elkészítésére is, így Geconak köszönhetően az Enterprise rajongók is megismerhetik a Lala Prologue című játékuk CPC-s verzióját. A játékmenet természetesen megegyezik a Spectrum változattal, a Spectrumos térkép is használható hozzá. A grafikában természetesen jól látható különbség van, itt 4 színű képernyőt láthatunk (azonos felbontás mellett). Játék közben szól a zene is, amely ugyan nem egy David Whittaker mestermű, de legalább van... Szubjektív vélemény szerint az irányítás itt jobban sikerült, mint a Spectrum változatban.
A program, betöltés után az örökélet felől érdeklődik, emellett egy hibajavítás is történt a programban: a CPC verzióban a játék vége felé egy szörny kirepül a játéktérről, összeszemetelve a képernyőt. Az Enterprise változatban már nincs meg ez a hiba. Az irányítás beépített, vagy External 2 botkormánnyal történhet.
A programot kétféleképpen lehet indítani: a LALA.COM megjelenít egy interlace betöltőképet, ha ezt nem kívánjuk betölteni, a LALA.LOD-ot indítsuk.