Kukac Hízlaló

1990 - FBT

ügyességi

Enterprise

Bizonyára mindenki ismeri a játékot, amiben egy kukaccal (kígyóval) almákat, vagy egyéb gyümölcsöket kell felfalni, aminek "mellékhatásaként" kukacunk egyre hízik. Na nem vastagságra, sokkal inkább hosszúságra. Kukacunk oly mohó, hogy nem is tud megállni, amint bekapta az egyik falatot, rohan a következőért. Ennek a falánkságnak köszönhetően állatkánk hossza pillanatok alatt többszörösére növekszik. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy nem ütközhetünk sem falnak, sem saját farkincánknak...
Betöltés után rögtön indul a játék. Kukacunkat a beépített botkormánnyal irányíthatjuk. A botkormány elmozdítására állatkánk eszeveszett sebességgel el kezd rohanni. Táplálkozásunkat véletlenszerűen elhelyezett akadályok is nehezítik. Ha megettük az összes almát, jöhet a következő fogás, de több almával, és még több akadállyal. Ha fallal ütközünk, vagy saját magunkba gabalyodunk, a játék véget ér, újraindul az első szinttől. A játékképernyő alatt - a program címe, és a készítők telefonszáma mellett - a nehézségi szint (LEVEL), és a pontszámunk látható (SCORE) látható.
A program jól kivitelezett, de kicsit "fapadosra" sikerült. Legfőbb probléma, hogy állatkánk igazi "turbó-kukac", száguld mint a szél, és nem is lehet a sebességét állítani. Az egyetlen funkció, ami játék közben elérhető, hogy a STOP gombbal újraindíthatjuk a játékot.