1987 - Gremlin Graphics

ügyességi

Enterprise

A Krakout az egyik legjobban játszható Arkanoid játék Spectrum-on, nincs ez másként az Amstrad CPC változat esetében sem! A két változat alapvetően csak a grafikai kivitelezésben tér el egymástól, de a CPC-s változat néhány extra funkciót is tartogat a játékosoknak. Az OPTIONS menüpontot választva beállíthatjuk a játék néhány paraméterét:

  • BAT IS ON THE RIGHT / LEFT - a hagyományos Arkanoid játékoktól eltérően az ütőnk nem a képernyő alján mozog jobbra-balra, hanem a képernyő jobb, vagy bal oldalán. Itt beállíthatjuk melyik oldal a szimpatikusabb.
  • SOUND FX ON / OFF - a hangok ki / bekapcsolása.
  • BALL SPEED 1-6: a labda sebességét állíthatjuk be, A 6-os a legnehezebb (leggyorsabb fokozat)
  • BAT CONTOL TYPE - az ütőnk mozgását "hangolhatjuk be". DUAL SPEED SLOW / FAST - a labda sebességét két fokozatban választhatjuk meg (a 'tűz' / SPACE) megnyomásával. INERTIA módban a labda folyamatosan gyorsul, amíg nyomva tartjuk valamelyik iránybillentyűt. Az ütő mozgatásának nemcsak a típusát, de a sebességét is be tudjuk állítani (a nagyobb szám jelenti a gyorsabb mozgást).
  • LOAD LEVELS - nem működik.

Az irányítás történhet billentyűzetről (P - fel, L - le, SPACE - gyorsabb mozgatás), vagy EXT1 botkormányról. A HOLD megnyomásával szüneteltethetjük a játékot, a TAB megnyomásával kiléphetünk a játékból.
Betöltés előtt választhatunk CHEAT-módot, itt bekapcsolhatjuk, hogy a TAB billentyű megnyomásával a következő szintre ugrunk (a kilépés funkció ilyenkor nem működik), és tetszőlegesen beállíthatjuk életeink számát (a beépített botkormány mozgatásával).
A játék elmenti a HIGH SCORE táblát, de csak akkor, ha nem CHEAT módban játszunk! A játékot két betöltővel indíthatjuk, attól függően, hogy milyen színeket szeretnénk kiválasztani (BIAS 15 / 31).