Karambol

1993 - HSoft

ügyességi

Enterprise

A program a biliárd és egy ötletes ügyességi játék keveréke. A négylyukú biliárdasztalon 3 golyó van. Két számozott, melyet a két játékos irányít, és egy számnélküli golyó. Célunk az ellenfél, vagy a sima golyó lelökése az asztalról. A lyukba ütött golyó pár másodperc elteltével újra megjelenik az asztalon. Pontot ér az is, ha az ellenfél után a sima golyóval is ütközünk (anélkül, hogy közben a falat érintenénk). A győzelemhez 50 pontot kell gyűjteni. A játékképernyő alatt a program folyamatosan kijelzi a két játékos pontjait. A játékot csak két játékos játszhatja, a gép ellen nem tudunk játszani, de ennél a programnál ez nem is jelent gondot, pár perc szórakozásra tökéletesen alkalmas időtöltés...
A betöltés után megjelenő menü mindössze három pontot tartalmaz, melyben a beépített botkormánnyal tudunk navigálni:

Az egyes menüpontokból az ESC megnyomásával tudunk visszalépni. A játékot bármikor megszakíthatjuk a STOP megnyomásával. A felcsendülő zenét a SPACE megnyomásával szakíthatjuk meg (amíg szól a zene, nem működik a menü).
Szubjektív véleményem szerint a játék nagy hibája, hogy túl kicsik a lyukak, nehéz belökni a golyót. Esetleg ha a menüben be lehetne állítani a lyukak méretét is... Kár, érte pedig az ötlet jó!