Happy Letters

1985 - Bourne Educational Software

oktatóprogram

Enterprise

Betű felismerő és megkülönböztető játék. Három-hat éves korúaknak, valamint kisiskolásoknak ajánlott, iskolai foglalkozásra is. A játék célja, hogy segítse a kis- és nagybetűk felismerését, megkülönböztetését. Ezt játékos formában, mókás halak és éhes krokodilok segítségével teszi, így hosszabb időre is sikerül a kisgyerekek figyelmét lekötnie. A játékot öt különböző módban lehet játszani:

 1. LOWER CASE LETTERS - Kisbetűk felismerése
  Ötös csoportokban választhatunk betűket, pl. ha A-t adunk meg, akkor A-tól E-ig, ha pl. B-t, akkor B-F között kell a betűket felismerni (angol ABC).
  Először meg kell adni a játékos nevét, így a kisgyerek gyakorolhatja saját nevének leírását. A képernyő középső oszlopában egymás alatt megjelenik öt betű, mellette soronként mozgó másik betű. Ha a mozgó betű egy sorba ér a vele azonos betűvel, akkor kell megnyomni az ENTER billentyűt. Jó választás esetén a kép jobb szélén azonos sorban álló halacska kiúszik, és jóízűen elfogyasztja a betűt, miközben a számítógép egy barátságos kis dallamot játszik, majd a játék folytatódik. Rossz választás esetén a jobb alsó sarokban látható arc szomorú lesz. Másodszori hibázásra az eltalálandó betűt a halacska rosszkedvűen megeszi és sértődött piros színt vesz fel.
  Ha elfogyott az összes betű, megjelenik a krokodil, amely csak a piros halacskákat tudja megenni, a zöldeket nem, mert azok elúsznak előle.

 2. LOWER CASE LETTERS / WORDS - kisbetűk / szavak felismerése
  A játék megegyezik az elsővel, azzal a különbséggel, hogy itt a betűk rövid értelmes (angol) szavakat alkotnak.

 3. UPPER / LOWER CASES - kis- és nagybetűk megkülönböztetése
  A kis és nagybetűk keverve szerepelnek.

 4. UPPER CASE KEYS - Nagybetűk megkeresése a billentyűzeten
  Billentyűket kell megtalálni és leütni. A program nagybetűlet ad meg. A keresési idő beállítható a főmenüben. Ha sikerült az adott időn belül megtalálni a keresett gombot, akkor dicséret (mosolygó arc), egyébként grimasz jár és "dorgálás".

 5. UPPER CASE KEYS GIVEN LOWER CASE LETTERS - Kis- és nagybetűk leütése a billentyűzeten
  Ugyanaz, mint a 4. mód, de a gép kisbetűket ad meg.

A menüben a játék indításán kívül a következő lehetőségeink vannak:

A STOP billentyűt bármikor megnyomva a menühöz juthatunk vissza.