H.E.R.O

2005 - Philippe Widmer

akció

Enterprise

Bár a H.E.R.O. Spectrum-on és C64-en klasszikusnak számít, mégsem készült átirat belőle. Ezt a hiánypótlást Geco-nak köszönhetjük, aki immár a CPC-s változatot írta át. A CPC változat sem hivatalos Activision kiadás, egy rajongó (Philippe Widmer) írta 2005-ben. A játék megegyezik a Spectrum változattal, de a grafika értelemszerűen az Amstrad CPC lehetőségeihez van igazítva. Mindig nagy öröm egy Enterprise-rajongó számára, ha nem Spectrum attribútum képernyőt kell néznie kedvenc masináján, akkor is, ha egy eredetileg 1984-es játéktól sok látványosságot azért nem várhatunk.
Betöltés után először a SPACE-t kell megnyomnunk, hogy megszakítsuk a DTM zenét, majd a tűz megnyomásával indíthatjuk a játékot. A tűz gombot az EXT 1 botkormányon érdemes nyomogatni, vagy ha beépített botkormánnyal szeretnénk játszani, az 'ALT' billentyű funkcionál tűzgombként. Ezután a botkormány jobbra-balra mozgatásával beállíthatjuk a nehézségi szintet (1-5), mely csak azt határozza meg, melyik hányadik szinttől kezdődik a játék. Az 'ESC' megnyomásával megszakíthatjuk a játékot.
Betöltés után a megjelenő 'CHEATS' kérdésre válaszolva kérhetünk örökéletet, végtelen dinamitot. Ep 64-en - ugyanis a program azon is fut - a kérdés ugyan nem jelenik meg, de nyugodtan megnyomhatjuk az 'Y' billentyűt (vagy akármi mást, nemleges válasz gyanánt). Ep 64-en a zene lejátszása is lassabb egy kicsit, hisz a program videó memóriában fut.