Eddie the Exterminator

1984 - Entersoft Ltd.

ügyességi

Enterprise

Eddie igen kellemetlen helyzetbe került! Egy elektromos falakkal körbevett teremben aknákkal és hatalmas őrrobotokkal zárták össze. A falak, aknák érintése halálos, akárcsak a minket üldöző robotok ölelése. A robotok szerencsére nem túl intelligensek, nyílegyenesen próbálnak közelíteni, akkor is, ha egy akna van közöttünk. Így némi furfanggal könnyen aknára csalhatjuk a robotokat, amiért még pontot is kapunk. Sokat azonban nem bújócskázhatunk, mert a levegőnk (időnk) is fogytán! A menekülés "kulcsa" a teremben található nagy lila kulcs, amit ha felveszünk, megjelenik a hozzá tartózó ajtó is. Az ajtón át távozhatunk, no nem a szabadba, hanem a következő terembe, ahol vélhetőleg kevesebb levegő viszont több akna és robot vár ránk... (A kazettaborító szerint valami gyémántot keresünk, és egy ládát nyitunk ki kulccsal.)
Nehezebb szinteken két kulcsot is találunk. Ezek közül azonban az egyik csapda, ha felvesszük újabb robotok jelennek meg a teremben!
A játék a Games Pack 1 programcsomagban jelent meg, még 1984-ben, amikor az első 64K-s gépek a boltokba kerültek. A programcsomag másik játéka, a Windsurfer volt, ennek a két játéknak kellett volna eladni a gépet... Mondhatjuk, egyik játéknak sincs élvezeti értéke, de emellett az Eddie még használhatatlanul lassú is (pláne 64K-s gépen, videómemóriából...) A program módosításával lefordítható ugyan Zzzip-pel, így legalább használható, de túlzott izgalmakat ne várjunk a játéktól.

Irányítás:
A menüben választhatunk beépített, vagy külső botkormányt.
H - játék szüneteltetése / folytatása.