2006 - PovySoft

Logikai

Enterprise

Az atomix egy klasszikussá vált gondolkodtató program, melyet a Thalion software adott ki C64-re valamikor 1990 táján, de PC-re, Amigára is elkészült. Az Enterprise változatot PovySoft készítette. Az EP-s verzió nem konverzió, hanem nulláról lett megírva! Az Einstein-es kép az elején a PC-s változatból való, a játék grafikája (az ikonok) meg a C64 változatból lett kiszedve (C64 emulátor screenshot-ok felhasználásával). A pályák "térképei" pedig a PC-s változat pályákat tartalmazó fájljából származnak.
Ahogy betöltöttük a programot, Einstein kedves arcát pillanthatjuk meg, akinek ugyan nem tudom mi köze volt a kémiához, de ez a talány maradjon a programozóké. A SPACE lenyomása után csak a tűzgombot kell megnyomnunk a játék indításához. A játék célja a bal alsó sarokban látható módon kirakni az adott molekulát. Fölötte láthatjuk amint telik az időnk, annak múlása fogja leginkább megkeseríteni életünket. E fölött a pontunkat és az elért legmagasabb pontot olvashatjuk le. A játéktéren egy kis piros négyzetet irányítunk. Ezzel kell ráállnunk az egyes atomokra, hogy a tűzgomb megnyomása után ezek mozgását irányíthassuk. Az atomok faltól falig mozognak, vagy amíg egy másik atom útjukat nem állja. A molekula már félig összerakott darabkáit is csak atomonként tudjuk mozgatni. Ha megfelelő időn belül kiraktuk a molekulát, a megmaradt időnk függvényében jutalompontot kapunk, majd kapjuk a következő pályát. Minden hatodik pálya bonusz-pálya, ahol zöldszínű löttyel különböző szintekig feltöltött üvegcséket kell a mellékelt sorrendbe állítanunk.
Az 1-10 pálya: 1. víz 2. metán 3.methanol 4.etán 5.propán 6.bonus 7.etanol 8.propanol 9. ethanol 10.propanon. A többit majd meglátjátok.

Irányítás:
EXT1 vagy belső botkormány,
F2: játék elmentése,
F3: játék betöltése,
F8: EXDOS,
ESC: Kilépés a játékból,
STOP: Játék befejezése.